NHL-puolustaja Julius Honka pelasi ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa: ”Ei varmasti ollut helppo paikka”

Julkaistu:

SM-liiga
Julius Honka päätti yhdeksän kuukautta kestäneen pelitaukonsa debytoimalla SM-liigassa.
87 NHL-ottelua, niissä 2+11=13 tehopistettä. 201 AHL-ottelua, niissä 26+82=108 tehopistettä. Kahdet MM-kisat, joissa 1+3=4 tehopistettä.

Ei ihan tyypillinen ansioluettelo suomalaiselle SM-liigan debytantille, mutta näillä eväillä Julius Honka kuitenkin perjantai-illan JYP–Pelicans-ottelussa kaukaloon hyppäsi.

– Ei jännittänyt, mutta oli sellainen pieni kutina. Oli mukava pelata JYPin paidassa pitkästä aikaa, 23-vuotias Honka tuumasi hurrikaaniryhmän 2–1-voiton jälkeen.

Honka pelasi edellisen kerran JYPissä A-juniorina seitsemän vuotta sitten. Hän on Dallasin ensimmäisen kierroksen varaus viiden vuoden takaa. Hongan NHL-oikeudet ovat yhä Starsilla, mutta jatkosopimusta tuskin syntyy.

Kaupantekoa Hongan NHL-oikeuksista ei ole vielä nähty ja paluu Pohjois-Amerikkaan on kiinni muiden seurojen mahdollisesta kiinnostuksesta. Kohtalo on siis hyvin samankaltainen kuin tällä hetkellä Kärpissä pelaavalla Jesse Puljujärvellä.

– Tilannetta seuraillaan. Haluan takaisin NHL:ään, mutta nyt keskityn JYPiin sataprosenttisesti, Honka ilmoitti.


Oikeutensa säilyttääkseen Dallasin piti tehdä Hongalle kesällä sopimustarjous, mutta sen hyväksyminen ei ollut Jyväskylän Diskoksen kasvatille varsinainen vaihtoehto.

Starsin pakkikalustossa on Miro Heiskasen johdolla sen verran kova kiekollisten puolustajien arsenaali, että sopivaa roolia ei ole tarjolla. Allekirjoitus olisi toki tarjonnut aivan eri luokan tienestit kuin pätkäsopimus kotikonnuilla Jyväskylässä, mutta Honka on itselleen paremman ympäristön perässä.

– Se oli ihan hyvä ratkaisu, Honka kuittasi.

Hongan edellisestä ottelusta ehti vierähtää hyvä tovi. Se nähtiin 15. tammikuuta, kun Dallas isännöi Tampa Bayta. ”Heti perään” hän pelasi Hippoksella 11. lokakuuta.

– Koko ajan tuntui paremmalta ja paremmalta. Kolmas erä oli jo hyvä, tuntui, että pääsin rytmiin, kahdeksantoista ja puoli minuuttia pelannut Honka luonnehti iltapuhdettaan.

– Olen asunut Helsingissä. Luistelukuntoa olen pystynyt pitämään hyvin yllä, Honka lisäsi.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen ymmärsi uuden suojattinsa haasteelliset lähtökohdat.

– Ei varmasti ollut helppo paikka. Hän oli eilen ensimmäisen kerran meidän harjoituksissa ja tänä aamuna uudelleen. Varmasti helpottaa, kun hän saa lisää joukkueharjoituksia alle, Tirkkonen arveli.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ottelussa oli Honka–Honka -pakkipari JYPin kakkosylivoimassa, kun Julius sai seurakseen pikkuveljensä Anttonin. Etenkin alkuun toisen tulosyksikön peli vähän yskähteli, mutta uusia yrityksiä on luvassa.

– Juliuksen kohdalla asiat voivat muuttua nopeastikin, mutta tuota lähdetään työstämään, Tirkkonen linjasi.

Vikkeläliikkeisen ja kiekollisesti etevän Hongan pitäisi pystyä murtautumaan nopeasti liigapuolustajien ehdottomaan eliittiin.

Mutta kutsuuko NHL jo ennen sitä?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt