Pelicans nollasi jälleen HIFK:n – Juhamatti Aaltonen myhäili tyytyväisenä

Julkaistu:

SM-liiga
Ensihetkien perusteella näytti, että ilta olisi HIFK:n.
HIFK koki jääkiekkoliigassa kotikaukalossaan jälleen kovia, kun Pelicans löi sen 3–0.

Voitosta voittoon vieraissa kulkeneet ja identtisin luvuin HIFK:n kauden avauksessa kaataneet lahtelaiset hankkivat ratkaisevasti edun jo avauserässä.

Ensihetkien perusteella näytti, että ilta olisi HIFK:n. Isäntien Teemu Turunen laukoi lupaavasti jo ennen 60 sekunnin täyttymistä. Kiekko kilpistyi kuitenkin kauden toista nollapeliään jahtaavan Pelicans-vahti Tomi Karhusen maalin tolppaan, ja pian tasapaino keinahti vieraille.

Pelicansin Juhamatti Aaltonen viimeisteli kauden viidennen osumansa jakson puolivälin taituttua maalivahti Frans Tuohimaan puikoista. Vain 14 sekuntia ennen taukosummeria Jesse Ylönen tuplasi karun klap klap -tyyliin sujuneesta kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä.

– Iso voitto. Puolustimme hyvin ja Karhunen oli hyvä. Tehtiin tarvittavat maalit, Pelicansin Aaltonen myhäili tyytyväisenä.

Kauden ensimmäisten pelien tavoin HIFK:n onnistui käynnistää kiri toisella ja kolmannella jaksolla, mutta saldoksi tuli tutusti liian myöhään ja liian vähän.

HIFK:n ykkösvahdin Tuohimaan sesongin saldo on edelleen kehno, sillä vyöllään ei ole ainuttakaan voittoa.

– Onni pitää ansaita. Oli ylilatausta, (kiri) meni sitten pakottamisen puolelle, väkinäistä. Avainsana on kärsivällisyys, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen pohti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt