SM-liigan pomo ihmettelee Jukka Jalosen purkausta. - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan pomo vastaa Jukka Jalosen murskakritiikkiin: ”Ei pitäisi olla uusi asia yhdellekään valmentajalle”

Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ihmettelee Jukka Jalosen purkausta.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi korostaa, ettei mikityksestä ole päätetty valmentajien tietämättä.

20.9.2019 5:54

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on hieman ihmeissään, että ”mikittämisestä” on valmentajien keskuudessa noussut kulissikohu.

– Valtavalla kunnioituksella Jukka Jalosta ja muita Suomen huippuvalmentajia kohtaan, niin jo viime kaudella testattiin mikitystä ja silloin saatujen hyvien kokemusten myötä hanketta päätettiin jatkaa tällä kaudella. Päätimme jatkosta jo keväällä.

Kallioniemi korostaa, ettei mikityksestä ole päätetty valmentajien tietämättä.

– Kun tätä viime kevään pudotuspeleissä testattiin, valmentajien palaute oli positiivista ja sen nähtiin tuovan lisäarvoa lajin seuraajille. Sama käytäntö on ollut käytössä myös CHL:ssä ja valmentajat ovat siihen tottuneet.

– Vaikka tästä on sovittu seurajohtajien kanssa, niin missään tapauksessa tämän ei pitäisi olla uusi asia yhdellekään valmentajalle.

Kallioniemi tähdentää, että mikrofonien käytöstä on tarkat pelisäännöt. On sovittu, että mikrofonit ovat päällä ainoastaan pelikatkoilla. Telia mikittää valmentajat vain ns. isoissa tuotannoissa, jolloin on mukana tarvittava tekniikka.

– On myös sovittu, että aina mikitetään molemmat valmentajat ja asiasta kerrotaan hyvissä ajoin pelipäivän aamuna. Pelikatkojen ulkopuolella mikrofonit tai nauhoitus eivät ole päällä. Ohjeemme Telialle ovat, että pelikatkojen ulkopuolella puhetta ei myöskään kuuntele kukaan.

Kallioniemi uskoo mikityksestä olevan selvästi enemmän hyötyä kuin haittaa.

– Olemme sillä tavalla lajille velkaa, että meidän pitää kaikin tavoin tukea lajin kehitystä ja lisätä kiinnostavuutta. Olen varma, että tämä päinvastoin nostaa arvotusta valmentajien työtä sekä heidän osaamistaan kohtaan. Katsojille aukeaa, mitä kaikkia asioita valmennuksen pitää pelin aikana ottaa huomioon ja kyetä johtamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?