Nyt puhuu Porin Ässien italianpadasta tyrmistynyt Ben Blood – jyrähtää suomalaisille: ”Te olette jäljessä ravintoasioissa” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Porin Ässien italianpadasta tyrmistynyt Ben Blood – jyrähtää suomalaisille: ”Te olette jäljessä ravintoasioissa”

Porin Ässien ”visuaalisesti epäonnistuneeksi” kuvaama italianpata ei maistunut yhdysvaltalaispuolustaja Ben Bloodille.

Julkaistu: 19.9.2019 16:53

Tampereen Tapparan yhdysvaltalaispuolustaja Ben Blood jätti Porin Ässien tarjoaman italianpadan syömättä.

Tapparan puolustajan Ben Bloodin twiitti Porin Ässien vierasjoukkueelle tarjoamasta ruoasta nousi yhdeksi SM-liiga-illan puheenaiheista.

Blood nappasi kuvan Ässien tarjoamasta epämääräisen näköisestä italianpadasta ja kertoi twiittinsä saatetekstissä olevansa valmis auttamaan liigaa tarjoamaan pelaajille heidän ansaitsemansa tasoista ruokaa.

Blood kertoi Ilta-Sanomille Hakametsässä, että hän päätyi jättämään Ässien keskiviikon ottelun jälkeen tarjoaman sapuskan kokonaan väliin.

– En syönyt sitä, en vain voinut, Blood totesi epäonnistuneesta italianpastasta.

– Tuon yleensä pientä purtavaa syötäväksi pukuhuoneeseen. Minulla oli ylimääräisiä hedelmiä, joita en ollut syönyt ennen ottelua ja lisäksi join ottelun jälkeen proteiinipirtelön. Ne auttoivat siihen asti, että pääsin takaisin Tampereelle. Onneksi matka oli lyhyt.

Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen kertoi olleensa heti twiitin nähtyään yhteydessä Bloodiin pahoitellakseen ikävää ruokakokemusta. Bloodin mukaan seura oli aidosti pahoillaan tapahtuneesta. 30-vuotias puolustaja pelasi Ässien riveissä kauden 2017–18.

– He olivat yhteydessä minuun ja olivat todella pahoillaan. He kertoivat olevansa harmissaan tapahtuneesta ja vakuuttivat ettei niin käy uudestaan, ja minä uskon heitä. He ovat hyvä organisaatio, ja virheitä tapahtuu.

– Minä teen virheitä koko ajan, olemme kaikki ihmisiä eikä tämä ole mikään maailmanloppu. Uskon kuitenkin, että ruoan laatu voisi olla parempi.

”Te olette jäljessä ravintoasioissa”

Suomessa jo viidettä kauttaan kiekkoileva yhdysvaltalainen kokee, että SM-liigalla on ruokatarjonnan suhteen petraamisen paikka kautta linjan.

– En halua valehdella, joissakin paikoissa ruoka on todella huonoa ja joissakin kelvollista. Mikään paikka ei erotu joukosta erityisen hyvällä ruoallaan.

– Mielestäni se on jotain, mitä SM-liiga voi parantaa. On vuosi 2019, ja olemme ammattiurheilijoita yhdessä maailman parhaista jääkiekkoliigoista. Tarjolla pitäisi olla hyvää ruokaa, me ansaitsemme sen. Se on vain mielipiteeni, kaikilla on omansa, Blood toteaa.

Bloodin mukaan suomalainen jääkiekkoväki on ravinnon suhteen jäljessä esimerkiksi Pohjois-Amerikkaa.

– Te olette jäljessä ravintoasioissa. Mielestäni olen poikkeustapaus täällä sen suhteen, mitä tiedän ruoasta, ravinteista ja ihmiskehosta. Toisaalta kehitystä on myös tapahtunut, ja tilanne on menossa parempaan suuntaan.

30-vuotias pakki ei kaipaa seuroilta hienostelua. Hänelle kelpaa hyvä ja ravitseva perusruoka. Pastaa Blood ei halua syödä siinä olevan gluteenin takia.

– Asiasta ei pidä tehdä liian monimutkaista. Se on helppoa: hiilihydraattia perunasta tai riisistä, sitten proteiinia: kanaa, kalaa, makkaraa tai pihviä, mitä vain.

Bloodin tarkka suhtautuminen ruokaan on kiinnittänyt huomiota aiemminkin Suomessa. Vuonna 2015 ESS kirjoitti tuolloin Pelicansissa pelanneen Bloodin otteluiden ja treenien jälkeisten eväspurnukoiden ihmetyttäneen miehen joukkuetovereita.

Bloodin mukaan hänen ruokavalionsa ei ole mitenkään erityinen, vaan syy omiin eväisiin on halleilla tarjolla olevassa ruoassa.

– En sanoisi olevani nirso. Kotona tämä on normaalia ajattelua. USA:ssa ei syödä yleisesti omia eväitä kopissa, mutta urheilijoiden saaman ruoan taso on Yhdysvalloissa korkeampi kuin täällä, joten pelaajien ei tarvitse tuoda omia ruokiaan, Blood toteaa.

– Uskon, että muut amerikkalaiset tai ulkomaalaiset täällä pelaavat ovat tehneet saman asian tai ainakin harkinneet sitä. Ravinnolla on väliä. On tärkeää mitä laitat kehoosi, Blood muistuttaa.

Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen kertoi aiemmin olleensa välittömästi Bloodin julkaisun nähtyään yhteydessä ”Veri-Penaan”.

– Pahoittelin Ässien puolesta tilannetta. Keskustelimme ruokailuasioista laajemminkin. Keskustelu oli hyvähenkinen. Haluamme hoitaa ruoka-asiat jatkossa entistäkin paremmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?