Tässä ovat SM-liigan kiehtovimmat pelaajat – asiantuntija hehkuttaa surutta: ”Puhutaan uudesta Kimmo Timosesta”

Julkaistu:

SM-liiga
Torstaina alkanut SM-liigakausi tarjoaa jälleen useita mielenkiintoisia pelaajia.
Ei peliä ilman pelaajia, ei kiinnostusta ilman sähäköitä taitureita ja persoonia.

Ilta-Sanomien ja Telian jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen nostaa esiin jokaisesta joukkueesta pelaajan tai pelaajia, joita ehdottomasti kannattaa seurata.

HIFK

Anton Lundell, 17

Tästä kaverista on jo puhuttu paljon, mutta älkää arvioiko häntä pelkästään tehopistein. Ei ole epäilystäkään, etteikö tässä olisi tuleva hyvä NHL:n kahden suunnan pelaaja.

Pelaa jo nyt siten, että valmennuksen on pakko käyttää häntä ratkaisuhetkillä.


HPK

Filip Krivosik, 20

Slovakialainen voi olla todella lähellä nousua eliittipelaajaksi SM-liigaan. Asia on kiinni vain hänestä itsestään. Hyökkääjä kykenee parhaimmillaan artistisiin ratkaisuihin.


Ilves

Oskari Laaksonen, 20

Koko sarjan laadukkaimpia nuoria puolustajia. Häneltä löytyvät työkalut murtautua myöhemmin NHL:ssä pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkäyspelissä paljon hyvää, puolustuspeli saatava ehdotonta huippua ajatellen nykyistä aukottomammaksi. Kiekollinen riskikontrolli haltuun! Taitoa on.

Jukurit

Kristian Tanus, 19

Mikko Kokkonen, 18

Henri Nikkanen, 18

Jukurit on muualta katsottuna aika nimetön ja melko tasapaksu joukkue. Näillä nuorilla herroilla on mahdollisuus herättää huomiota ja lujentaa koko joukkueen uskottavuutta.

Tanus on sähäkkä ja ketterä hyökkääjä, Kokkonen vastuuseen tottunut pakkilupaus ja Nikkanen hakee uutta vauhtia hyökkäämiseensä vammojen pilaaman viime kauden jälkeen.

JYP

Jarkko Immonen, 37

Juha-Pekka Hytönen, 38

Konkarit pelasivat laiskasta kehonkielestään lähtien niin heikon viime kauden, että siitä jäi tahra heidän kilpiinsä. Kausi oli suorastaan häpeällinen. ”Ismo-setä” oli hyvin hyvin vihainen. Nyt mahdollisuus näyttää, että he ovat yhä kovia ”sotureita”.


KalPa

Leevi Aaltonen, 18

Kim Nousiainen, 18

Pikkuleijonissakin hurmannut Aaltonen on taitava käsistään ja hyvä luistimilla asennostaan lähtien. Pelillisiä oivalluksia löytyy. Ehkä hyökkääjästä on pelaajaksi ylivoimallakin?

Nousiaisesta taas puhutaan, että hän on ”uusi Kimmo Timonen”, KalPan seuraava ”vientituote”. Se kertoo paljon. Nousiainen saalisti syöttöpisteen heti kauden ensimmäisessä ottelussaan perjantaina.

KooKoo

Joonas Oden, 19

Vahvajalkainen ja maalintekoon kykenevä hyökkääjä, jonka luistelussa on vauhtia. Tarvitsee ehdottomasti vahvan alkukauden saadakseen itseluottamuksensa kuntoon. Hiomaton timantti. Ainekset huipulle löytyvät, jos uskaltaa ne käyttää.

Kärpät

Radek Koblizek, 21

Vahva ja jaloiltaan melko nopea tshekkihyökkääjä saapui Ouluun jo B-junnuiässä. Pelaa ns. voittavaa jääkiekkoa joukkueelleen.

Suhteellisen kiekkovarma hyökkäyssuuntaan. Jos laukaus olisi nykyistä parempi, maalimäärät ponnahtaisivat uudelle tasolle. Viime kaudella syntyi 11 häkkiä.

Erityismaininta 17-vuotiaalle Topi Niemelälle, joka on aivan käsittämättömän lahjakas puolustaja.


Lukko

Oskari Setänen, 25

Lassi Lehtinen, 20

Maalivahtipeli tikunnokkaan. Jos jengillä ei kulje, Raumalla kivitetään ensimmäisenä – tietysti – valmentaja ja sen jälkeen maalivahdit. Setänen on pidetty oman paikkakunnan poika. Katseet kiinnittyvät erityisesti häneen.

Pelicans

Severi

Lahtinen, 20

Helppo olisi nimetä varmasti onnistuva Jesse Ylönen, mutta nostamme esille Lahtisen, jota on hehkutettu puolitoista vuotta. Nyt näyttö päälle, pidä itsesi terveenä ja rupea takomaan niitä maaleja!

Ei vielä täysin valmis artisti mutta pystyy ratkomaan pelejä eri tavalla kuin muut.


SaiPa

Niclas Westerholm, 22

Lappeenrannasta ei ole kuulunut paljon positiviisia asioita. Maalivahtipelin varaan jää pistejahdissa varmasti paljon. Frans Tuohimaa lähti HIFK:hon, joten katseet kiinnittyvät Westerholmiin. Jos muu jengi on hengetön, molari voi antaa happea.


Sport

Antti Erkinjuntti, 33

Joukkueensa harvoja ns. nimimiehiä. Valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma pystyy vapauttamaan Erkinjuntin niistä kovista kahleista, jotka pelaaja sai Tapparassa.

Nyt tälle kokeneelle hyökkääjälle on annettava vapaat kädet ratkoa otteluita, niin tulosta tulee.

Tappara

Anton Levtchi, 23

Tulee pomminvarma läpimurtokausi. Tappara ei voi enää pitää tätä vahvaa kahden suunnan pelaajaa piilossa. Antakaa tämän työteliään pelaajan pelata!

Joukkueessa ovat myös esimerkiksi nuoret lupaukset Kasper Simontaival ja Patrik Puistola. Miten he saavat peliaikaa todella kovassa joukkueessa? Olisivat monessa muussa liigajoukkueessa kokoonpanossa.

TPS

Markus Nurmi, 21

Lauri Pajuniemi, 20

Kaksi nuorta hyökkääjää, jotka jäivät viime kaudella Kaapo Kakon jalkoihin. Voisi väittää, että he eivät ottaneet fysiikaltaan ja jopa taidoiltaan askeleita eteenpäin viime kaudella. Miten nyt, kun Kakko lähti?


Ässät

Roni Hirvonen, 17

Ikäluokkansa lahjakkaimpia suomalaishyökkääjiä. Ei fuskaa puolustamisessakaan. ”Työhevonen”, jolta löytyy myös taitoa.

Pojasta polvi vaan paranee, voi hyvin sanoa. Isä Timo Hirvonen pelasi pitkän liigauran pääasiassa Espoossa. Isälle tuli yli 600 liigapeliä. Ronille ei taida tulla, sillä hänet varataan NHL:ään ensi kesänä, ja tulevaisuus näyttää kirkkaalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt