Liigakausi alkoi tuomarien kohuratkaisulla – mestarivalmentaja kuumeni Telian tv-lähetyksessä: ”Tämä teidän pumppu on vitsi” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Liigakausi alkoi tuomarien kohuratkaisulla – mestarivalmentaja kuumeni Telian tv-lähetyksessä: ”Tämä teidän pumppu on vitsi”

HPK:n Tommi Tikka törmäsi Kärppien maalivahtiin Justus Annuseen.

HPK:n Tommi Tikka törmäsi Kärppien maalivahtiin Justus Annuseen.

Julkaistu: 12.9.2019 22:09

Ennen kautta SM-liiga tiedotti uusista sääntötulkinnoista.

SM-liigakausi 2019-20 avattiin juhlallisin menoin, kun HPK:n mestaruusviiri hinattiin Rinkelinmäen kattoon viime kevään finaalivastustaja Kärppien edessä torstai-iltana.

Juhlahumu karisi äkkiä. Uutta liigakautta ei ehditty pelata edes kahta täyttä erää, kun käsillä oli jo kauden ensimmäinen suurta kohua herättänyt tuomariratkaisu.

Ennen kautta SM-liiga tiedotti uusista sääntötulkinnoista, joissa painotettiin maalivahdin estämiseen aiemmin liittyviä epäselvyyksiä.

Toisen erän lopulla SM-liigan uusiksi menneet sääntötulkinnat joutuivat kovaan testiin.

HPK sai 2–2-tilanteessa iskettyä kiekon maaliin, mutta osumaa edelsi HPK:n hyökkääjä Tommi Tikan kontakti Kärppien maalivahti Justus Annuseen.

Hidastuksen perusteella Annunen oli kontaktihetkellä maalialueen ulkopuolella, mutta maali hylättiin pitkän videotarkastuksen jälkeen, ja Tikka komennettiin jäähylle.

HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen kävi tuomarien ratkaisusta todella kuumana. Kun maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen, Pennanen antoi palaa huolella.

– Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, s****na, Pennanen pauhasi vaihtopenkillä Telian tv-lähetyksen taltioimana.

Tuomarien ratkaisu ei maistunut HPK:n päävalmentajalle Antti Pennaselle.

Tuomarien ratkaisu ei maistunut HPK:n päävalmentajalle Antti Pennaselle.

Kärppien 3–2-voittoon päätyneen ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä pulssi oli laskenut.

– Keskiviikkona oli puhetta, että jos osuma tulee maalivahtiin tahattomasti alueen ulkopuolella, silloin maali hyväksytään. Mun mielestä Tikka ei pystynyt tekemään mitään ja välttämään osumaa. Mutta tämä on minun näkemykseni, Pennanen kommentoi maltilliseen sävyyn.

Pennanen ei halunnut selitellä tappiota kohutilanteella.

– He tekivät oman päätöksen ja sen kanssa on elettävä. Kärpät oli erinomainen ja ansaitsi voiton. Ei selityksiä sen suhteen. Tämä oli tunteikas ja vauhdikas ilta.

HPK-leirin näkemystä tuki otteluvalvoja Juha Pajunen, jonka mukaan maalin hylkäykselle ei löytynyt perusteita.

– Kontakti tapahtui selvästi maalialueen ulkopuolella. Sen jälkeen ratkaisevaksi tekijäksi tulee se, että onko törmäävällä pelaajalla havaintoa maalivahdista ja pystyykö hän kaikin keinoin estämään törmäyksen. Tulkintani mukaan Tikka ei pysty väistämään tai havaitsemaan maalivahtia. Eli maali olisi pitänyt periaatteessa hyväksyä, Pajunen sanoi.

Tuoreimmat osastosta