Kommentti: Jäitä kypärään Jesse Puljujärven kanssa

Julkaistu:

Kommentti
Avausottelu oli hyvä muistutus siitä, että Jesse Puljujärvi on vasta rakentamassa pelaajaidentiteettiään, kirjoittaa Ilta-Sanomien jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.
Harvoin yhden pelaajan ympärillä on yhtä suurta valokeilaa heti kauden ensimmäisessä ottelussa kuin Jesse Puljujärven ympärillä oli torstai-iltana.

SM-liigakausi 2019-20 avattiin Hämeenlinnassa HPK:n mestaruusviirin nostajaisilla, mutta suurin mielenkiinto kohdistui Kärppien numero ysiin.

Puljujärvi nähtiin edellisen kerran liigajäillä reilut kolme vuotta sitten. Huhtikuussa 2016 Puljujärvi oli Kärppien sankareita tehoilla 1+1, kun Kärpät vei pronssimitalit JYPin nenän edestä. Tuskin kukaan osasi tuolloin odottaa, että kolme ja puoli vuotta myöhemmin ”Pulju” nähdään Kärppien nutussa.

Paluu liigajäille ei räjäyttänyt pankkia. Edmonton Oilersista kolmen kauden jälkeen hatkat ottanut 21-vuotias laitahyökkääjä oli istutettu Kärppien ykkösketjuun ja ykkösylivoimaan, mikä vain entisestään lisäsi odotuksia.

Päävalmentaja Mikko Manner on osoittanut päivästä yksi alkaen, että Puljujärvi saa kaiken tuen ja mahdollisuudet onnistua Kärpissä. Nyt on kuitenkin lyötävä jäitä kypärään.

Avausottelu oli hyvä muistutus siitä, että Puljujärvi on vasta rakentamassa pelaajaidentiteettiään. Takana on vaikeita vuosia, joiden aikana nuorukainen ajautui henkiseen ja pelilliseen umpikujaan.

Itseluottamuksen ja pelituntuman puute heijastuu erityisesti ratkaisuissa kiekon kanssa. Puljujärvi karvasi avausottelussa ärhäkästi ja haki työteliäästi voimakkailla luistelulenkeillään vapaata tilaa sekä tarjosi syöttöpaikkaa, mutta kiekkokosketukset jäivät vähiin. Kiekko poltteli lavassa.

Kärppien uusi ykkösketju Puljujärvi–Juho Lammikko–Radek Koblizek haki vielä yhteistä säveltä, mikä myös osaltaan vaikutti Puljujärven 5–5-pelaamiseen.

Puljujärvi pääsi muutaman kerran nousemaan laidasta hyvällä vauhdilla, mutta määrätietoisen maalia kohti pelaamisen sijaan raamikas hyökkääjä tyytyi lyömään liinat kiinni ja hakemaan syöttöpaikkaa.

Paras paikka avautui heti toisen erän alussa, kun Puljujärvi karkasi läpiajoon. Puljujärvi sai jo veivattua Joona Voutilaisen vipuun, mutta kiekko ei löytänyt tietään häkkiin.

Tarvittava rentous puuttuu. Otteista paistaa pieni yliyrittäminen ja mailan puristaminen, mikä on toki ymmärrettävää. Ympäriltä tulevat odotukset ja pelaajan oma näyttämisen halu ovat tapissa kauden alusta asti.

Ei mikään helpoin lähtötilanne kauteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt