Kommentti: Jonne Virtanen sai potkut TPS:stä – edessä leijuu pitkän ja kalliin riidan uhka

Julkaistu:

Jääkiekko
TPS:n toiminta Jonne Virtasen potkuissa herättää kysymyksiä, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalainen.
SM-liigajoukkue TPS:n ympärillä on vellonut jo kymmenen päivää epämääräisyyden hähmä, eikä Jonne Virtasen tämänpäiväinen tiedote tuonut ratkaisevaa valoa sille, miksi hyökkääjä sai turkulaisseurasta potkut.

TPS ilmoitti Virtasen hyllytyksestä 2. syyskuuta, ja tänään alkuiltapäivästä seura ilmoitti purkaneensa sopimuksen ”perustelluista ja harkituista syistä”. Mitään perusteita ei turkulaisleiristä kuitenkaan kuultu.

Virtanen aikoo viedä asian riidanratkaisuelimiin, koska kokee TPS:n purkaneen pitkän sopimuksen väärin perustein, eikä sovintoa saatu aikaiseksi.

Rahallinen arvo kuusinumeroinen

Palkanmaksun loppumisesta ei Virtanen maininnut erikseen, mutta olettaa sopii, että Virtanen saa hakea verokorttinsa TPS:n toimistosta takaisin piirongin laatikkoon.

Virtasen sopimus olisi ollut voimassa vuoteen 2021, ja sen jäljellä olevan sopimuksen rahallinen arvo merkitsee varovaisestikin arvioituna kuusinumeroista summaa.

Lue lisää: Jonne Virtanen paljastaa TPS-potkujensa syyt: ”Epäasiallinen käytös ja runsas alkoholinkäyttö”

TPS ei ole edes seuran sielun eli kannattajien vaatimuksesta ole kertonut mitään konkreettista perustetta potkuille, joten nyt ilmatilaa hallitsee Jonne Virtasen totuus.

Virtasen mukaan TPS ilmoitti purkamisen syyksi epäasiallisen käyttäytymisen ja runsaan alkoholinkäytön työtehtävissä. Hän kiisti jyrkästi syytöksen. Pääasialliseksi työtehtäväkseen hän nimeää pelaamisen ja harjoittelun.

– Näissä tehtävissä en ole milloinkaan nauttinut alkoholia tai ollut sen vaikutuksen alaisena, Virtanen vakuutti.

Sen Virtanen vahvisti, että asiat kärjistyivät nyt jo kuuluisalla TPS:n Tanskan-matkalla, jossa joukkue pelasi harjoituspelejä. Hän myönsi matkustaneensa Tanskasta Suomeen krapulassa seuran tarjoaman illallisen jälkimainingeissa. Ottelut olivat siinä vaiheessa jo pelattu.

Virtanen myönsi myös ottaneensa illallisen jälkeisenä päivänä yhden oluen tanskalaisessa lentokenttäbaarissa, mutta ei itse pitänyt sitä ”kokonaisuus huomioon ottaen paheellisena”.

Hunajata myrskyssä

Virtanen aikoo viedä tapauksen riidanratkaisuelimiin. Hänen kertomansa perusteella –joka tällä hetkellä on vallitseva näkemys– ilmassa leijuvat pitkän ja hävinneelle osapuolelle kalliiksi käyvän riidan ainekset. Niin kaukana osapuolten näkemykset ovat toisistaan.

Turun linnan syvimpään kellarityrmään piiloutunut TPS on selityksen velkaa kannattajilleen, mutta Varsinais-Suomen suunnasta ei kuulu kirjaintakaan. Pyörremyrsky hunajamukissa sen kun jatkuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt