Jonne Virtasen hyllytys: TPS:n kapteeni kommentoi jupakan vaikutuksia - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Hyllytetty Jonne Virtanen kyllästyi huhuihin – näin kapteeni Lauri Korpikoski kommentoi jupakan vaikutuksia TPS:n joukkueeseen

Jonne Virtanen ja TPS eivät ole vieläkään päässeet sopuun.

Jonne Virtanen on edustanut TPS:ää neljän kauden ajan. Virtanen on yhä TPS:n sopimuspelaaja, mutta hänet on hyllytetty seuran toiminnasta.

11.9.2019 18:18

TPS tiedotti yli viikko sitten, että seuran varakapteeni Jonne Virtanen on hyllytetty toistaiseksi kaikesta seuran toiminnasta.

Osapuolet eivät ole vieläkään päässeet sopuun. Virtanen on yhä sivuutettuna joukkueen arjesta, mutta toisaalta hänellä on edelleen voimassaoleva sopimus seuran kanssa.

TPS ei ole kertonut, mitkä syyt johtivat Virtasen hyllyttämiseen. Seuran toimitusjohtaja Santtu Jokinen ei halua vieläkään kommentoida asiaa.

– Valitettavasti vielä ei ole mitään tiedotettavaa. Prosessi on kesken. Tiedotamme asiasta heti kun voimme, Jokinen sanoi puhelimitse.

Osapuolet tapasivat viime torstaina. Alun perin Jokinen lupasi lisätietoja tapaamisen jälkeen, mutta aikataulu on muuttunut.

– Tällä hetkellä en voi nimetä ratkaisulle mitään takarajaa. Haluamme ratkaista tämän mahdollisimman nopeasti.

Myös Virtanen pysyy vaitonaisena. Hän ei suostu kertomaan, mitä asioita pelaajan ja seuran väliset neuvottelut koskevat.

– Tällä kertaa en uskalla kommentoida mitään.

Virtanen on pitänyt pelikuntoaan yllä harjoittelemalla omatoimisesti ”sen minkä yksin pystyy”.

Oletko saanut sopimustarjouksia muilta seuroilta?

– Aika vaikea minkään joukkueen on edes tiedustella, kun kukaan ei tiedä mikä on tilanne.

Virtanen toivoo asiaan nopeaa ratkaisua. Epätietoisuudessa eläminen on ollut kuluttavaa.

– Minulla on kolme pientä lasta ja talo. Ei tämä helppoa ole. Lisäksi ovat kaverit ja lasten kaverit. Kaikki kyselevät mikä tilanne on, mutta en voi sanoa mitään.

– Se johtaa siihen, että kaikki ovat tietävinään, mitä on tapahtunut. Nykymaailma on tällainen. Toki se liittyy myös ammattiin – jos on joidenkin syiden takia joskus valokeilassa, niin sitten on joka asiassa valokeilassa.

Voisitko vielä edustaa TPS:ää tämän tapauksen jälkeen?

– TPS on kotikaupunkini seura, jota olen fanittanut pikkupoikana. Muuta en nyt kommentoi.

”Ei ole oikeastaan vaikuttanut”

Ilta-Sanomat kysyi Virtasen tapauksesta myös TPS:n kapteenilta Lauri Korpikoskelta.

SM-liigan kauden avaustilaisuudessa Helsingissä paikalla ollut Korpikoski vakuutti keskiviikkona, ettei ylimääräinen turbulenssi seuran ympärillä ole vaikuttanut joukkueen päivittäiseen tekemiseen.

– Mielestäni tapaus ei oikeastaan ole vaikuttanut joukkueen ilmapiiriin. Tapaus käsiteltiin heti joukkueen kesken yhden päivän aikana. Sen jälkeen tämä on ollut seuran ja Jonnen välinen asia. Turha sitä on sen enempää miettiä.

Lauri Korpikosken mukaan Virtasen tapaus ei ole vaikuttanut joukkueen ilmapiiriin.

Tapauksesta on keskusteltu paljon julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa. Virtanen on näkyvä hahmo mikroviestipalvelu Twitterissä.

– Tuntuu, että kaikki ovat jo tottuneita sosiaaliseen mediaan ja siihen hässäkkään, mikä siellä aina pyörii. Luulen, että tuo kaikki on jo niin tiivis osa arkea, että pelaajat ymmärtävät, että joka asiaa vatvotaan somessa. Ja jokaisella on omat mielipiteensä.

Jonne Virtasen hyllytys

  • Kun pelaaja on sivussa kaikesta seuran toiminnasta, hän ei pääse harjoittelemaan ja pelaamaan joukkueensa kanssa normaalisti.

  • Virtanen saa hyllytyksestään huolimatta yhä täyden palkan TPS:ltä, sillä seuran palkanmaksuvelvollisuus työntekijälleen jatkuu niin kauan, kun osapuolten välinen pelaajasopimus on voimassa.

  • Seura ei voi yksipuolisesti purkaa pelaajansa sopimusta, ellei kyse ole vakavasta rikkeestä, jonka tapahtumisen se myös pystyy osoittamaan.

  • 31-vuotias Virtanen on pelannut TPS:ssä kaudesta 2015–16 lähtien. Virtasella on sopimusta TPS:n kanssa jäljellä kevääseen 2021 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?