Nuorten Leijonien mestarivalmentaja Jussi Ahokas: ”Liigassa on hyvä tilanne nuorille pelaajille”

Julkaistu:

SM-liiga
KooKoo haluaa nostaa profiiliaan ja vakiintua pudotuspelijoukkueeksi.
Jääkiekon Liiga-kautensa perjantaina aloittavassa KooKoossa katse kohdistuu pelaajien ohi sen uuteen päävalmentajaan Jussi Ahokkaaseen. Se ei varsinaisesti ole hänen vikansa.

Ahokas debytoi Liigassa 38-vuotiaana, alle 20-vuotiaat Nuoret Leijonat ja alle 18-vuotiaat Pikkuleijonat maailmanmestaruuksiin luotsanneena päävalmentajana.

Mitaleista ei Kouvolassa vielä puhuta, mutta toki Ahokas linjaa KooKoolle selkeän tulostavoitteen.

– Playoffsiin haluamme, Liigan ainoa alle 40-vuotias päävalmentaja kertoo.

– Olen varmaan Liigan päävalmentajista nuorin, mutta en valmentajavuosiltani, Jääkiekkoliiton palveluksessa maajoukkueissa kuusi kautta pätevöitynyt Ahokas tarkentaa.

Kasvoton KooKoo?

KooKoota on koko sen pääsarjahistorian rupeamalla moitittu kasvottomuudesta. Viime kaudella profiilia nosti tuntuvasti ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall, joka tehoili Liigan runkosarjan pistepörssin voittajaksi lukemin 30+27=57.
Maisemaa vaihtaneen Strömwallin lähdön jälkeen KooKoon Liigaan valmistavien pelien saldo on ollut tappiollinen. Harjoitusottelut eivät tee kenestäkään mestaria, mutta KooKoolle jos mille kauden onnistunut avaus olisi erittäin tärkeä.

– Luisteluvoimaista, hyökkäävää peliä haluamme esittää, Ahokas sanoo.
Hän ottaa tuekseen tilastollisen tosiasian, jonka mukaan KooKoolla on Liigan suurin kotikaukalo.

– Meidän pitää hyödyntää sitä.

Pohjoismaiset värit ovat KooKoon paletissa Strömwallin lähdön jälkeenkin kunniassa. Tapparassa Suomen mestaruudet vuosina 2016 ja 2017 voittanut norjalaispuolustaja Aleksander Bonsaksen valittiin kättelyssä KooKoon kapteeniksi.

Nuorten tilaisuus

Ahokas tuntuu aidosti innostuneelta päästessään valmentamaan kotimaisessa pääsarjassa. Hän on tottunut tekemään töitä nuorten kiekkoilijoiden kanssa, joiden läpilyönnille pelivastuuta tarjoava Liiga on mitä otollisin paikka.

– Liigassa on hyvä tilanne nuorille pelaajille. Sarjan luisteluvoimassa on hirveä ero viiden kuuden vuoden takaiseen, Ahokas kehuu.
KooKoo kohtaa perjantaina Liigan avausottelussaan niin sanotussa Kaakonkulman herruuspelissä Lappeenrannassa SaiPan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt