Hallitseva mestari HPK on muuttunut rajusti: ”Huomenna tiedämme, mitä eväitä olemme syöneet”

rac

Julkaistu:

SM-liiga
Yllätysmestari lähtee 90-vuotisjuhlakauteensa uusilla kasvoilla.
Jääkiekon Liigan viime kauden yllätysmestari Hämeenlinnan Pallokerho menetti siirtomarkkinoilla kuudesta tehokkaimmasta hyökkääjästään neljä, ykkösmaalivahtinsa ja pari puolustajaa.

Päävalmentaja Antti Pennaselle jäi käynnistettäväksi uusi pelaajakasvatusprojekti, jonka on tarkoitus huipentaa Pennasen, 40, nelikautinen päävalmentajajakso HPK:ssa ja seuran 90-vuotisjuhlakausi.

– Huomenna (torstaina) tiedämme, mitä eväitä olemme syöneet. Nyt on odottava tunnelma, Pennanen kertoi keskiviikkona järjestetyssä Liigan kaudenavaustilaisuudessa.

Torstaina HPK kohtaa sarja-avauksessa finaalivastustajansa Kärpät.
Oululaisjoukkue on vahvistunut muun muassa Jesse Puljujärvellä, Juho Lammikolla ja Janne Pesosella, mutta miten HPK pystyy täyttämään Teemu Turusen, Otto Paajasen, Robert Leinon, Emil Larmin ja muiden jättämät aukot?

Nyt roolia on tarjolla tulijoista esimerkiksi Tommi Tikalle. Viime kauden avainmiehistä Niclas Luceniukselta ja Markus Nenoselta odotetaan edelleen eturivin peliesityksiä.

– Uudet kaverit ovat tulleet hyvin mukaan joukkueeseen. Vanhoilla pelaajilla on iso vastuu, että joukkueen toimintakulttuuri saadaan siirrettyä uusille pelaajille, HPK-kapteeni Niklas Friman tiivisti.

Pelimatkat kuluvat kirja kerrallaan

HPK pelasi elo-syyskuun taitteessa tukun Mestarien liiga CHL:n pelejä, mutta haaveet jatkopaikasta kaatuivat viime viikolla.

– CHL:ssä pääsimme pelaamaan kovia joukkueita vastaan ja saimme hyviä kokemuksia. Näimme missä eurooppalaisten sarjojen kärkijoukkueet menevät. Lisäksi saimme olla paljon yhdessä, Pennanen viittaa pitkien matkojen joukkuehenkeä kasvattavaan puoleen.

Matkustettavaa riittää myös kotimaassa. Hämeenlinnalaisten kapteeni Frimanilla, 26, on keino pelimatkojen kuluttamiseen. Hän suorittaa taloustieteen ja tilastotieteen opintoja Turun yliopistossa, joten opiskelukirjat kulkevat mukana joukkueen linja-autossa.

– Päähuomio menee jääkiekkoon, mutta teen opiskeluja silloin, kun on aikaa. Olen motivoitunut opintojen suorittamiseen ja aherran nyt kandidaatin opintojen parissa, Friman kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt