Jykevä kausiennakko julki: Jesse Puljujärven yllätyspaluu sähköistää SM-liigan – mutta Kärpillä on yllättävä uusi haastaja

Julkaistu:

Urheilulehti
Klassinen SM-liigan kausiopas on nyt myynnissä. Kärppien kovimmat haastajat ovat HIFK, Ilves ja Tappara.
Urheilulehden jykevä kausiennakko on ilmestynyt.

92-sivuinen klassinen kausiopas ilmestyy tilaajille ja lehtipisteisiin 5. syyskuuta.

SM-liigakausi 2019–20 sähköistyi jo ennen avauskiekon pudottamista, kun Kärpät julkaisi sopimuksen NHL-paluumuuttaja Jesse Puljujärven kanssa.

Puljujärvi on liigakauden kovin tähti, joka ei pelkästään lisää Kärppien mahdollisuuksia, vaan saattaa tahtomattaan toimia suunnannäyttäjänä koko SM-liigalle.

Jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén kirjoittaakin SM-liigalle kirkkaan vision, jonka nimenomaan Puljujärvi voi sysätä alulle.


SM-liiga on ollut viime vuosina kimmoisa ponnahduslauta useille nuorille tähdille Patrik Laineesta viime kauden sensaatioon Kaapo Kakkoon. Tämä kausi ei ole poikkeus. HIFK:n vasta 17-vuotias Anton Lundell voi hyvin olla ensi kauden suuri puheenaihe. SM-liiga-lehti perehtyi Lundellin omalaatuisuuteen ja uskaltaa väittää, että hän on tulevaisuuden huippupelaajan prototyyppi.


Mark Twainia lainaten uutiset Ilveksen kuolemasta ovat liioiteltuja. SM-liigan takavuosien häpeäpilkku ja konkurssikypsä murheenkryyni on noussut väkevästi haastamaan kärkiseuroja. Ilves on nyt yksi sarjan kiinnostavimmista nousijoista. Miten Ilveksen ihme tehtiin?


Suomalaisen jääkiekon suuri kysymys tulevaisuudessa on, miten tähtikulttuuriin kasvanut uusi milleniaalien sukupolvi ostaa jääkiekon edellyttämän joukkuepelin vaatimukset. Ilmassa on vahvoja merkkejä yhä kasvavasta individualismista, ja muun muassa Erkka Westerlundin mukaan tämä asettaa valtavat haasteet tulevaisuuden valmennukselle.


Analyysipaketissa käydään tuttuun tapaan läpi jokaisen joukkueen asetelmat ja kuumimmat puheenaiheet ennen kauden alkua. Rankingin kärjessä menevät Kärpät, HIFK, Tappara sekä kauden potentiaalinen jättiyllättäjä Ilves.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt