TPS:n toimitusjohtaja lupaa lisätietoa Jonne Virtasen hyllytyksestä: ”Sitten tiedotetaan”

Julkaistu:

SM-liiga
TPS ja seuran toiminnasta hyllytetty Jonne Virtanen puivat tapahtunutta loppuviikosta.
TPS ilmoitti maanantaina, että se on vapauttanut varakapteeninsa Jonne Virtasen, 31, toistaiseksi kaikesta toiminnastaan.

Tiedote tuli päivä sen jälkeen, kun TPS oli palannut Tanskasta, missä joukkue pelasi viikonloppuna kaksi harjoitusottelua.

Turkulaisseura ei kommentoinut viestissään syytä päätökselle eikä ole myöhemminkään kertonut Virtasta koskevasta asiasta enempää.
Ilta-Sanomat tavoitti keskiviikkoiltana TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen. Jokinen vahvisti, että TPS ja Virtanen eivät ole vielä keskustelleet hyllytykseen johtaneista tapahtumista, mutta seuran ja pelaajan välinen tapaaminen on sovittu loppuviikolle.

Sitä Jokinen ei halunnut kertoa, onko tapaaminen torstaina vai perjantaina.

– Mikään ei ole muuttunut. Meillä on Jonnen kuuleminen sovittuna. Ennen sitä emme kommentoi, mutta tapaamisen jälkeen kerromme kyllä. Sitten tiedotetaan, Jokinen sanoi.


TPS:llä oli täydet perusteet sulkea Virtanen toistaiseksi pois kaikesta seuran toiminnasta?

– Kuten sanoin, emme ennen Jonnen kuulemista kommentoi.

Kyseessä on kuitenkin äärimmäisen järeä sanktio seuran puolelta, kun pelaaja vapautetaan kaikesta toiminnasta?

– En ota kantaa, onko se järeä sanktio.
Virtanen sanoi alkuviikosta Ilta-Sanomille, että hän aikoo keskustella oman lakimiehensä kanssa ennen kuin hän tapaa TPS:n edustajat.

Virtanen myös sanoi, ettei hän tiedä syytä hyllytykseen. Kysyttäessä, liittyykö alkoholi asiaan, Virtanen vastasi ”Ei mun mielestä”.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Virtasta kommentoimaan keskiviikkoiltana.
Kun pelaaja on sivussa kaikesta seuran toiminnasta, hän ei pääse harjoittelemaan ja pelaamaan joukkueensa kanssa normaalisti.

Virtanen saa hyllytyksestään huolimatta yhä täyden palkan TPS:ltä, sillä seuran palkanmaksuvelvollisuus työntekijälleen jatkuu niin kauan, kun osapuolten välinen pelaajasopimus on voimassa.

Seura ei voi yksipuolisesti purkaa pelaajansa sopimusta, ellei kyse ole vakavasta rikkeestä, jonka tapahtumisen se myös pystyy osoittamaan.

31-vuotias Virtanen on pelannut TPS:ssä kaudesta 2015–16 lähtien. Virtasella on sopimusta TPS:n kanssa jäljellä vielä pari kautta eli kevääseen 2021 asti.

Edellisen kerran Virtanen herätti kohua viime huhtikuussa, kun hän nukahti turkulaisen karaokebaarin penkille asukokonaisuutenaan vain sukat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt