Mikä oli rahan rooli Jesse Puljujärven paluussa SM-liigaan? - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Mikä oli rahan rooli Jesse Puljujärven paluussa SM-liigaan? Näin Kärppien pomo kommentoi sopimuksen taustoja

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoi Ilta-Sanomille Jesse Puljujärven sopimuksen merkityksestä seuralle.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen on iloinen Jesse Puljujärven siirtymisestä takaisin Ouluun.

28.8.2019 8:54

Oulun Kärppien toimitusjohtajan Tommi Virkkusen mukaan Jesse Puljujärven Kärppiin saapumisen motiivina ei toiminut raha.

Virkkunen kertoi Puljujärven sopimuksen taloudellisesta merkityksestä seuralle Ilta-Sanomille puhelimitse.

– Pelaajille pitää maksaa työstään, mutta ei se summa ollut Jessellä lähtökohtana vaan se, että me olemme oikea askel hänen urallaan.

Vuoden 2017 toukokuussa Juha Junnon toimitusjohtajana korvannut Virkkunen uskoo, että Puljujärven sopimus on positiivinen asia myös markkinoinnin näkökulmasta.

– Onhan Jesse totta kai sellainen pelaaja, joka tuo buustia taloudellisesti.

Virkkunen kertoi Ilta-Sanomille konkreettisen esimerkin asiasta.

– Juuri tässä tehdään hänen pelipaitansa mainoksia, niin kyllä sen kiinnostuksen näkee myös sitä kautta, Virkkunen kertoi.

Kärppien toimitusjohtaja kuitenkin huomauttaa, ettei Puljujärveä voi repiä jokaisiin kissanristiäisiin.

– Haluamme, että Kärpät on seura, jonka logolle pelataan, mutta pyrimme tietenkin hyödyntämään Jessen tulon meille. Kuitenkin järki käteen siinäkin, ettei häntä voida joka paikkaan luvata, mutta hän tulee varmasti näkymään seuran markkinoinnissa, Virkkunen kertoi.

Tammikuussa Kärppien kanssa sopimuksen tehnyt Jussi Jokinen toimi viime kaudella vetonaulana Oulussa. Kärppien kotihallissa Oulun Energia Areenassa nähtiin Jokisen tulon jälkeen vain kerran alle viisituhatpäinen yleisö. Ennen Jokisen siirtymistä Kärppiin alle 5 000 katsojan ehdittiin jäädä runkosarjan alkupuolen aikana kahdeksaan otteeseen.

Jussi Jokinen teki Kärppien kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen kesällä. Jokinen pelasi viime kevään finaaleissa HPK:ta vastaan.

Virkkunen näkee, että Puljujärven sopimus voi tuoda lisäyleisöä Raksilan lehtereille, mutta muistuttaa, että Jokisen kohdalla puhutaan vieläkin kokeneemmasta pelimiehestä.

– Kyllä uskon, että yleisö haluaa nähdä, kun tulee tällainen pelimies. Jussi tuli kuitenkin lähes tuhannen NHL-ottelun statuksella meille ja Jesse tulee tietyssä vaiheessa uraansa. Ei se ainakaan tule pienentämään kiinnostusta meitä kohtaan, Virkkunen uskoo.

– Fanit ja yhteistyökumppanit tykkäävät, kun Jessen kaltainen pelaaja valitsee Oulun Kärpät. Uskon, että yleisö tulee varmasti katsomaan Jesseä, sillä hän tuo varmasti semmoista väriä.

Kärpät odotti Puljujärven ratkaisua

Taloudellisista ja markkinoinnillisista asioista huolimatta Virkkusen mukaan merkittävintä on se, että seurassa junioreista asti pelannut Puljujärvi valitsi Kärpät seuraavaksi askeleeksi urallaan.

– Emme ole miettineet Jesseä pelkkänä markkinoinnillisena asiana vaan myös pelaajana. Hän laukoo oikealta ja tuo kokoa sekä liikettä ylivoimaan.

– Olemme ylpeitä, että hän on katsonut Kärppien olevan hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa uraa. Meillä on lähtökohtana tämän tyylisissä tapauksissa, että jos meillä on oma pelaaja, jota voimme auttaa niin teemme sen.

Virkkusen mukaan seura oli odottanut jo pidempään Puljujärven ratkaisua tulevaisuudestaan.

– Halusimme olla täyttämättä viimeisen hyökkääjän paikkaa, koska odotimme ja katsoimme rauhassa Jessen tilanteen.

– Meillä oli semmoinen toive, että jos Pohjois-Amerikan puolella ei synny Jessen kannalta hyvää ratkaisua, niin hän valitsisi meidät, ja saisi meistä ponnahduslaudan uralleen.

Kärpät onkin toiminut viime vuosina hyvänä ponnahduslautana eteenpäin pelaajan uralla. Viime kauden jälkeen NHL-sopimukset solmivat Jani Hakanpää, Aleksi Heponiemi, Teemu Kivihalme ja Veini Vehviläinen.

Jani Hakanpään paluu Suomeen oli menestyksekäs. Hakanpää saavutti Kärpissä mestaruuden lisäksi hopeaa ja pronssia.

Ennen toimitusjohtajan pestiä Kärppien hallituksen puheenjohtajana toiminut Virkkunen muistuttaa, että oululaisseurasta on myös aikaisemminkin siirtynyt pelaajia eteenpäin vaikeiden aikojen jälkeen.

– Esimerkiksi Julius Junttila kävi täällä ja löysi uutta sykettä uralleen, ja Juha-Matti Aaltonen lähti aikanaan KHL:ään takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?