Pelaaja-agentti vakuutti vielä keväällä, että Jesse Puljujärvi jatkaa NHL:ssä – näin tilanne muuttui: ”Jesse ei halua pelata Oilersissa” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Pelaaja-agentti vakuutti vielä keväällä, että Jesse Puljujärvi jatkaa NHL:ssä – näin tilanne muuttui: ”Jesse ei halua pelata Oilersissa”

Sami Mettovaaran mukaan Jesse Puljujärvi haluaa pelata jääkiekkoa. Nuoren pelaajan ura jatkuu Kärpissä.

Jesse Puljujärvi palasi Suomeen ja Oulun Kärppiin.

27.8.2019 19:45

Suomalaisen jääkiekon suurlahjakkuus Jesse Puljujärvi jatkaa uraansa Oulun Kärpissä. Kolme kautta Edmonton Oilersin organisaatiossa riitti suomalaispelaajalle. Hän halusi takaisin tuttuun ympäristöön.

Ilta-Sanomat uutisoi huhtikuussa, että Kärpät suunnitteli jo Puljujärven hankkimista ja jahtasi pelaajaa vimmatusti. Vielä tuolloin pelaajan edustaja Sami Mettovaara kiisti asian painokkaasti.

– Jesse ei pelaa Kärpissä kaudella 2019–20. Nämä ovat höpö-höpö-juttuja. Jesse pelaa ensi kaudella NHL:ssä, ja piste, Mettovaara sanoi painokkaasti Iltalehdelle huhtikuussa.

”Höpö-höpö-juttu” muuttui kuitenkin muutamassa kuukaudessa todeksi, kun Puljujärvi ei saanut toivomaansa siirtoa toiseen NHL-seuraan. Edmonton omistaa laitahyökkääjän oikeudet, eikä sillä ole velvoitetta päästää suomalaista muualle.

Ilta-Sanomat tavoitti Mettovaaran kommentoimaan Puljujärven tuoreen siirron taustoja.

– Yksi asia mikä meinaa unohtua kaikilta on Jesse Puljujärvi. Kaikki kulminoituu meihin. Jesse haluaa pelata jääkiekkoa ja haluaa pelata Kärpissä. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää, Mettovaara kommentoi.

Sanoit vielä keväällä, että ura jatkuu NHL:ssä. Mikä muuttui?

– NHL:ssä jatkaminen oli silloin suunnitelma ja ajatus. Silloin Jessellä oli vielä kuntoutus kesken. Tärkein asia oli saada Jesse kuntoon.

Jokin tässä välissä kuitenkin muuttui?

– Jesse halusi pelata, muttei halunnut pelata enää Oilersissa. NHL:n sääntöjen mukaan muita vaihtoehtoja ei ole, jos ei tule pelaajakauppaa. Jessellä on pitkä pelaamattomuus takana ja hän haluaa pelata.

Miksei Puljujärvi halua enää pelata Oilersissa?

– En voi sitä kommentoida. Se on Jessen henkilökohtainen asia.

Johtiko Markus Lehdon kesällä julkisesti tekemä kauppavaatimus Jessen vaikeaan asemaan neuvotteluissa Edmontonin kanssa?

– Ei meillä ole missään vaiheessa ollut mitään vaikeuksia neuvotteluissa heidän kanssaan. Saisimme sopimuksen aikaiseksi hetkessä, jos haluaisimme. Media on vääristänyt tätä asiaa. Kyse on siitä, ettei Jesse halua pelata siellä. Ei silloin neuvotella. Emme me voi pakottaa ketään mihinkään.

Mettovaara ei halua kommentoida, oliko pelaajakauppa toiseen seuraan missään vaiheessa lähellä.

Nappikausi Kärpissä avaisi varmasti ovet takaisin NHL:ään. Jos suomalainen aikanaan palaa taalaliigaan, se tapahtuu Oilersin suotuisalla myötävaikutuksella eli joko Puljujärven olisi palattava seuraan, Oilersin olisi luovuttava Puljujärven pelaajaoikeuksista tai sen olisi suostuttava pelaajakauppaan.

– Jesse sanoi itse, ettei halua Oilersiin. Jos hänen ajatuksensa asian suhteen muuttuvat, niin sitten on mahdollista (palata Edmontoniin) – mutta sitä ei voi vielä sanoa.

Puljujärvi pelasi NHL:ssä kolme kautta ja teki 139 ottelussa 17+20. Hän pelasi paljon myös farmiliiga AHL:ssä (53 ottelua, 15+22). Ennen siirtoaan NHL:ään Puljujärvi pelasi osan kaudesta 2014–15 sekä koko kauden 2015–16 Kärppien edustusjoukkueessa. Kaikkiaan 71 ottelussa syntyi tehot 17+22.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?