Jesse Puljujärvi pelaa Kärppä-paidassa jo tällä viikolla – Urheilutoimenjohtaja Harri Aho: ”Neuvottelut etenivät todella nopeasti”

Julkaistu:

Sm-liiga
Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi Ilta-Sanomille Jesse Puljujärven ja Oulun Kärppien välisestä sopimuksesta.
Tiistaina Oulun Kärppien kanssa vuoden mittaisen sopimuksen tehnyt Jesse Puljujärvi pelaa paluuottelunsa Kärppien riveissä perjantaina.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi asiasta Ilta-Sanomille puhelimitse.

– Jesse debytoi perjantaina CHL:n eli Mestarien liigan avauksessa Grenoblea vastaan, Aho paljasti IS:lle.

Aho kommentoi myös Kärppien ja Puljujärven sopimusneuvottelujen taustoja.

– Neuvottelut etenivät todella nopeasti. Sopimus saatiin tehtyä parissa päivässä, ja eilen illalla saimme sovittua kaiken loppujen lopuksi.

Vuodesta 2015 lähtien Kärppien urheilutoimenjohtajana toiminut Aho oli luonnollisesti iloinen Puljujärven paluusta Ouluun.

– Se on hieno juttu, ja olen todella iloinen sekä ylpeä Jessen paluusta Kärppiin. Se on meidän kotimaan sarjalle ja CHL:lle iso asia, että Jessen kaltainen pelaaja tulee NHL:stä, ja haluaa tulla kehittymään meille, Aho iloitsi.


Yhdeksän kautta Kärpissä omalla pelaajaurallaan pelannut Aho muistuttaa, että Puljujärven tavoite on jatkossakin Pohjois-Amerikassa.

– Hänellä on kuitenkin tavoite NHL:ssä, ja hän tulee varmasti vielä pelaamaan siellä hienon uran, Aho uskoo.

Oululaisseuran urheilutoimenjohtajan mukaan NHL:stä tulevan pelaajan sopimus kertoo seuran tekevän hyvää työtä.

– Juho Lammikko (Kärppien kesän hankinta) sekä Jesse olivat viime vuonna NHL:ssä. Se kertoo myös meidän organisaatiosta, että jotain on tehty oikein.

NHL:n sääntöjen mukaan Puljujärvellä on oikeus tehdä sopimus Edmonton Oilersin kanssa ensimmäinen joulukuuta mennessä. Aho ei kuitenkaan ole tästä asiasta huolissaan tällä hetkellä.

– Hän on täysivaltainen jäsen meidän joukkueessa tästä päivästä lähtien ja elämme sen mukaan. Turha spekuloida tulevasta, sillä elämme tämän sopimuksen mukaisesti.

Harri Ahon mukaan Puljujärvi viilettää vanhalla kärppänumerollaan eli pelipaitaa koristaa numero yhdeksän.

– Paita ei ole mennyt vielä painoon, mutta siinä käsityksessä olen, että hän pelaa numerolla yhdeksän, Aho kertoi.


Puljujärven palkan sovittamisessa budjettiin ei ollut urheilutoimenjohtajan mukaan ongelmaa.

– Meillä oli siihen varaus ja sovittiin, että sen kanssa eletään. Saimme Jessen sopimuksen mahtumaan meidän raameihin.

Aho ei kuitenkaan halunnut kommentoida sitä, mihin Puljujärven palkka sijoittuu joukkueen palkkataulukossa.

Kokenut kiekkomies ja pitkän ajan kärppäläinen näkee Edmontonista palaavan pelaajan isossa roolissa ensi kauden joukkueessa. Aho kuitenkin nostaa esille, että Puljujärven edellisestä pelatusta ottelusta on kertynyt aikaa.

– Uskon, että Jesse tulee olemaan tärkeä palanen joukkueessa ja hän auttaa Kärppiä menestymään. Alkuun pitää olla kärsivällinen, sillä hän tulee vasta joukkueeseen sisään ja pääsee ottelurytmiin kiinni, Aho muistuttaa.

– Hän on kuitenkin ollut pelaamatta viime helmikuun jälkeen, ja on se leikkauskin tässä alla. Uskon vahvasti, että Jesse on meillä merkittävässä roolissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt