Ikonipelaaja Ville Koho tekee rajun ratkaisun – ei ole edes ehdolla SaiPan kapteeniäänestyksessä

Julkaistu:

SM-liiga
12 kautta SaiPan kapteenina toiminut Ville Koho valmistautuu uransa todennäköisesti viimeiseen kauteen ristiriitaisissa tunnelmissa.
Jääkiekon alkusyksyn uutispommi tulee Lappeenrannasta.

SaiPan kapteenina 12 viime kautta toiminut, seurahistorian suurpelaaja Ville Koho aikoo luopua kapteenin nauhastaan.

Seuran sisällä tiedossa oleva ratkaisu on herättänyt suurta hämmästystä, koska jo kaudella 2001–02 liigajoukkueessa debytoinutta SaiPan kasvattia pidetään seuran lähihistorian merkittävimpänä liigapelaajana.

Koho on pelannut koko uransa, 814 liigaottelua, SaiPassa ja on ottelumäärällä seurahistorian ylivoimainen ykkönen.

Lappeenrannassa on spekuloitu, että syy dramaattiseen ratkaisuun olisi päävalmentaja Tero Lehterän ja Kohon kiristyneet välit.

IS:n tietojen mukaan aloite kapteenin virasta luopumiseen on kuitenkin lähtenyt Koholta, 37, joka haluaa hyvin todennäköisesti viimeiseksi jäävällä liigakaudellaan keskittää energiansa pelkästään pelaamiseen ilman kapteenin velvollisuuksia.

Pahoista loukkaantumisista kärsinyt työjuhta on sisäpiirilähteiden mukaan kokenut SaiPan kivireen vetämisen raskaaksi viime vuosina. Koho tiettävästi haluaa siirtää valtikan nuoremmille.

IS:n tietojen mukaan SaiPan pelaajat äänestävät uudesta kapteenista joukkueen pelimatkalla Sveitsissä ensi viikolla. Harjoituskaudella SaiPa on kierrättänyt kapteenin C-kirjainta eri pelaajien rinnassa.

Seuran sisäpiirilähteen mukaan äänestyksessä ehdolla uudeksi kapteenipelaajat voivat äänestää kaikkia muita paitsi yhtä pelaajaa eli Kohoa.

IS:n tavoittama Koho on itse vielä vähäsanainen aikeistaan. Hän ei halunnut vahvistaa IS:n tietoja.

– En voi vahvistaa. Kaikenlaisia tarinoita liikkuu eri versioina. Sekin selviää reilun viikon päästä mitä tulee tapahtumaan. Tässä kohtaa en osaa sanoa yhtään mitään, Koho sanoi.

– Lähdemme ensi viikolla joukkueen kanssa Sveitsiin ja siellä on tarkoitus loppujen lopuksi päättää asiasta, on kapteeni sitten kuka tahansa. Harjoituskausi on menty niin, että joka viikko on eri kapteeni ja se on ihan hyvä systeemi, että on saatu vastuuta jaettua.

Kohon tilanne ensi kauden SaiPassa on muutenkin kimurantti. Liigakiekon merkittävä nopeutuminen viime vuosina ei ole varsinaisesti edistänyt Kohon mahdollisuuksia kasvattaa vuosi vuodelta pienentynyttä rooliaan. Joidenkin arvioiden mukaan Koho ei välttämättä ole edes avauskokoonpanon pelaaja joka ottelussa ensi kaudella.

Koho ei ole ainoa seuraikoni, joka uransa loppuvaiheella jakaa kapteenin vastuuta nuoremmille. Kärppien Lasse Kukkonen luopui kapteenin nauhastaan viime kaudella ja JYPin Juha-Pekka Hytönen teki saman tempun nyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt