Lähteekö Pelicansin NHL-lupaus Pohjois-Amerikkaan? ”Sellaista huhua on ollut liikkeellä”

Julkaistu:

sm-liiga
Jakub Skarek saattaa pelata alkavan kauden Pohjois-Amerikassa.
Maalivahti Jakub Skarek oli Pelicansin mukana vielä Pitsiturnauksessa, mutta tänä viikonloppuna tshekkiveskari ei ole joukkueen vahvuudessa HPK:n isännöimässä harjoitusturnauksessa.

Skarek on New York Islandersin sopimuspelaaja, joka pelasi viime kauden lainalla Lahdessa. Poissaolo on herättänyt kuumia kysymyksiä siitä, onko tshekkiveskari nyt jättämässä Pelicansin.

– Sellaista huhua on ollut liikkeellä, toteaa Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

Skarek ei ole Hämeenlinnan turnauksessa mukana, koska hänet on kutsuttu Tshekin maajoukkueen tapahtumaan Jihlavassa.

Siitä Laukkasella ei ole vielä varmistusta, pelaako 19-vuotias suurlupaus tulevan kauden Pohjois-Amerikassa vai Lahdessa.

– Hän lähtee joka tapauksessa Islandersin leirille, joten meidän täytyy aktivoitua maalivahtimarkkinoilla.

Skarekin tulevaisuus selviää viimeistään Islandersin harjoitusleirin jälkeen.

Rämö paikkaa

Pelicansin mukana harjoitellut konkariveskari Karri Rämö, 33, torjui perjantaina ottelussa Sibir Novosibirskiä vastaan. Toinen maalivahti Hämeenlinnassa pelattavassa turnauksessa on Atte Tolvanen, joka on Pelicansin sopimuspelaaja.

– Rämö on tämän viikonlopun meidän mukana. Jasper Patrikainen oli reissussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa, emmekä halua kuormittaa häntä, Laukkanen kertoi.

Sibir voitti perjantain ottelun jatkoajalla 3–2.

Islandersin oletettu maalivahtitandem NHL:ssä on Thomas Greiss–Semjon Varlamov. Saksalainen Greiss pelasi viime kauden suunnilleen puoliksi Robin Lehnerin kanssa. Ruotsalainen Vezina-finalisti Lehner siirtyi Chicago Blackhawksiin, ja Varlamovin Isles hankki vapaana agenttina Coloradosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt