Maksa lipusta reilusti ylimääräistä, saat juoda katsomossa olutta – Rauman Lukon lätkäfestarit myydään taas loppuun

Julkaistu:

SM-liiga
Näin Lukon toimitusjohtaja perustelee anniskelukatsomon olemassaoloa.
Kesä on festarien aikaa, ja suven kuumimmat jääkiekkofestarit on jo 1990-luvulta saakka järjestetty Raumalla Äijänsuon jäähallissa.

Yhden päivän Pitsiturnauksen voitto ratkaistaan perjantaina 2. elokuuta kuuden liigajoukkueen kesken tapahtumassa, josta on Raumalla tullut todellinen yleisövetonaula. Halli on taas täynnä viimeistään kello 10.15, kun Lukko pelaa Ässiä vastaan.

VIP- ja erilaiset yrityspaketit ovat käyneet kaupaksi kuin siimaa, ja peruslippujen myynti käy ensi viikon aikana hehkuvan punaisena.

– Pyöritämme Rauman Lukko Oy:ssä 8,5 miljoonan euron liikevaihtoa, joten ei Pitsiturnaus meille mikään ratkaiseva asia ole, mutta ihan merkittävä, kuvailee toimitusjohtaja Timo Rajala.

Rajalan mukaan Pitsiturnaus on eräänlainen urheilutapahtuman ja karnevaalin välimuoto. Merkittävä osa tapahtuman tuotosta muodostuu olutmyynnistä.

Lipunmyynnissä pistää silmään erikoinen kategoriointi: peruslippu tapahtumaan maksaa ennakkovarattuna 45 euroa, mutta niin kutsuttuun elämyskatsomoon 75 euroa. Elämyskatsomon merkittävä ero peruskatsomoon on se, että katsoja voi omalta numeroidulta paikaltaan nauttia alkoholia ja katsoa otteluita.

Toimitusjohtaja Rajala, onko elämyskatsomon suurin elämys mahdollisuus juoda alkoholia ja katsoa jääkiekkoa?

– Kyseisessä katsomossa on mukavat leffateatteri-istuimet. Meillä se on viranomaisluvilla myös anniskelualuetta eikä vain Pitsiturnauksessa, vaan myös liigapeleissä. Katsoja voi joko tilata sinne juomaa tai hakea itse, Rajala sanoo.

”Nopeus on valttia”

Toimitusjohtaja muistuttaa, että moni haluaa maksaa kalliimman lipun elämyskatsomoon aivan muun kuin oluen takia:

– Ne ovat numeroituja lippuja eli paikka on ostajan hallussa koko päivän. Muutenhan Pitsiturnauksessa istumapaikat ovat numeroimattomia eli nopeus on valttia.

Mahdollisuus katsoa pääsarjajääkiekkoa ja nauttia samalla alkoholia ei ole raumalainen erikoisuus, vaan hiljalleen standardi.

– Esimerkiksi Porin uudistetussa hallissa toinen pääty antaa tällaisen mahdollisuuden isolle joukolle. En dramatisoisi asiaa, sillä anniskelusta huolimatta esimerkiksi järjestyshäiriöiden määrä meillä Raumalla on aivan minimaalinen. Voi mennä kokonainen kausi ilman yhtään tapausta. Alkoholin suosio urheilutapahtumissa on ylipäätään laskemaan päin.

Pitsiturnaukseen osallistuvat tänä vuonna Lukko, Ässät, TPS, HIFK, KooKoo ja Pelicans.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt