Kärpät jysäytti yllätyshankinnan – nuori kultaleijona siirtyy NHL:stä Ouluun

Julkaistu:

NHL
Juho Lammikko siirtyy Florida Panthersista Oulun Kärppiin.
SM-liigaseura Oulun Kärpät tiedotti perjantaina yllättävästä pelaajahankinnasta. Viime kaudella 40 NHL-peliä (tehot 0+6) pelannut ja MM-kultaa voittanut Juho Lammikko siirtyy seuraan yksivuotisella sopimuksella.

23-vuotias keskushyökkääjä on pelannut neljän viime kauden ajan Pohjois-Amerikassa. Hän nousi viime kaudella AHL:stä Florida Panthersin NHL-miehistöön ja pelasi ison osan kaudesta ylhäällä.

– Koen, että minun pitää kehittyä pelaajana, ja Kärpät on tällä hetkellä paras vaihtoehto minulle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Siellä on hyvä valmennus ja pelaajana siellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä, Lammikko kommentoi Kärppien tiedotteessa.

Lammikko on Porin Ässien kasvatti, joka on pelannut urallaan yhteensä 25 SM-liigaottelua kausina 2013–14 ja 2015–16. Aikuisten maailmanmestaruuden lisäksi häneltä löytyy alle 20-vuotiaiden MM-kulta kotikisoista 2016.

– Tämä on osoitus siitä, että meillä pelaajat menevät eteenpäin. Tänä vuonna viisi pelaaja lähti meiltä NHL:ään, ja se on varmasti esimerkki siitä, että Kärpät kiinnostaa ja on sellainen kasvualusta, josta voi ponnistaa myös takaisin NHL:ään, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt