Ilveksen ja Tapparan kuumaa paikallispeliä puitiin käräjillä naisten kesken – järjestyksenvalvojan huorittelu maksoi fanille liki 2 000 euroa

Julkaistu:

Syntymäpäiväänsä viettäneen Ilveksen kannattajan ilta oli synkkä, sillä Tappara haki Hakametsästä lopulta vierasvoiton.
Ilveksen ja Tapparan väännöt jääkiekon SM-liigassa ovat perinteisesti kuumia niin jäällä kuin katsomossakin. Viime lokakuussa pelattu paikallispeli Hakametsän hallissa ei tehnyt poikkeusta.

Vierasjoukkue Tapparan voittoon päättyneessä pelissä jaettiin varsin vähän rangaistusminuutteja pelaajille, mutta yhden katsojan osalta sanktioita puitiin lopulta Pirkanmaan käräjäoikeudessa saakka.

Lopputuloksena noin 30-vuotias Ilveksen fani tuomittiin kunnianloukkauksesta 15 päiväsakkoon.

Järjestyksenvalvojaa huoritelleen naispuolisen fanin tuloilla sakkoja tuli maksettavaksi 435 euroa. Lisäksi naisen pitää maksaa asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä korvauksia 800 euroa.

Kun mukaan lasketaan asianomistajan avustajan palkkio ja todistelukustannukset, laskun loppusumma nousi hieman vajaaseen 2 000 euroon.

Huorittelun kohteeksi joutui ottelussa järjestyksenvalvojana toiminut yli 50-vuotias nainen. Oikeus katsoi fanin nimitelleen järjestyksenvalvojaa lukuisia kertoja kahdessa eri tilanteessa kovaäänisesti sukupuoleen viittaavalla halventavalla ilmauksella.

Sekä huorittelun kohteeksi joutunut nainen että hänen kollegansa, todistajana toiminut miespuolinen järjestyksenvalvoja, kertoivat fanin osoittaneen asianomistajaa sormella ja kutsuneen häntä etunimellä. Fani käyttäytyi tilanteissa aggressiivisesti.

Jälkimmäisellä kerralla fanien kesken syntyi joukkotappelu, jota kaikki hallin järjestyksenvalvojat menivät rauhoittamaan.

Todistajan mukaan kenellekään ei jäänyt epäselväksi, ketä fani huoritteli. Asianomistaja oli pelissä ainoa naispuolinen järjestyksenvalvoja.

Asianomistaja oli toiminut Hakametsän hallissa järjestyksenvalvojana 15 vuotta. Tapahtuman jälkeen hän ei kyennyt menemään hallille töihin, koska oli pelännyt kohtaavansa huorittelijan.

Nainen kertoi oikeudessa kärsineensä pelkotiloista, masennuksesta ja ahdistuksesta. Naisen mukaan hän saa edelleen kuulla välikohtauksesta.

Oikeuden mukaan halventaminen ei ollut kahdenkeskistä vaan tuli rajoitetun mutta ei aivan vähäpätöisen henkilöpiirin tietoon. Nainen vaati halventamisesta 1 800 euron korvauksia, mutta oikeus otti summasta tonnin pois.

Ottelupäivä oli sama kuin tuomitun Ilveksen fanin syntymäpäivä. Ottelu päättyi Ilveksen 2–4-tappioon.