SM-liigan pienin kaupunki repäisi – kiekkoharrastuksen aloittamisesta ilmaista, MM-kultaleijona maalivahtivalmentajaksi

Julkaistu:

SM-liiga
39 000 asukkaan Raumalla satsataan merkittävästi pienten lasten kiekkoiluun.
Ensi syksystä alkaen Rauman Lukossa jääkiekon tai ringeten aloittavat junioripelaajat pääsevät harrastuksessaan alkuun maksutta.

Seura kustantaa alle 8-vuotiaiden junioreiden osallistumismaksut Leijona-kiekkokouluun sekä tyttökiekko- ja ringettekouluihin. Tämä tietää Rauman Lukko ry:lle ja Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:lle kymmenien tuhansien eurojen vuosisatsausta.

– Tarkkoja summia en ala tässä vaiheessa perkaamaan, mutta eurot eivät ole tärkeintä tässä tapauksessa. Minulle suurin palkkio on, kun näen syksyllä jäällä ensimmäisen innokkaan junioripelaajan, joka ei harrastuskustannusten vuoksi voisi jääkiekkoa muutoin aloittaa, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola sanoo.

Lukko on SM-liigaseuroista ensimmäinen, joka mahdollistaa pienten lapsien jääkiekkoharrastuksen aloittamisen ilmaiseksi. Päätökseen vaikuttivat laskeva syntyvyys ja pelaajamäärien romahtaminen, mutta myös pehmeät arvot.

– Nyt tehdyn linjauksen ja Special Hockey -toiminnan ansiosta voimme aidosti sanoa, että pystymme tarjoamaan jokaiselle raumalaiselle lapselle ilmaisen harrastusmahdollisuuden Lukossa, Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko sanoo.

”Emme halua ryöstää pelaajia”

Joukkue- ja kausimaksuja aletaan perimään vasta, kun kiekkoilijanalut siirtyvät kiekkokoulun päätteeksi ikäkausijoukkueisiin. Lasten varusteet perheiden pitää maksaa itse.

– Meillä on tälläkin hetkellä liigaseuroista selkeästi pienimmät harrastuskustannukset ja lisäksi oma varusvarastomme, josta voi ostaa edullisesti käytettyjä varusteita, Eerola sanoo.

– Faktahan kuitenkin on, että salibandymaila maksaa aika paljon vähemmän kuin jääkiekkovarusteet. Me emme halua kuitenkaan ”ryöstää” pelaajia muista lajeista, vaan koemme asian niin, että mikäli haluamme lisää janneniskaloita, petrivehasia ja markoanttiloita, kaikilla tulee olla yhtäläiset lähtökohdat harrastuksen aloittamiseen, varallisuuteen katsomatta.


Uutinen julkaistiin samassa yhteydessä, kun Lukko avasi juuri valmistuneen tekniikka- ja laukaisuhallinsa ovet. Hallin käyttäminen on niin ikään maksutonta, myös muille kuin seuran jäsenille.

– Halusimme, että tästä tulee kaikille lapsille ja nuorille avoin paikka viettää aikaa mielekkään ja kehittävän tekemisen parissa. Kesällä halli on auki aamuyhdeksästä iltayhdeksään, mutta kiekkokausien alkaessa todennäköisesti otamme käyttöön jonkinlaisen varausjärjestelmän, Aikko sanoo.

Petri Vehanen Lukon maalivahtivalmennustiimiin

Hallin avajaisia oli seuraamassa myös Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt, joka halusi puheenvuorossaan korostaa, että myös nuoret aikuiset ja edustusjoukkueen pelaajat tulevat hyötymään uusista harjoittelutiloista.

Hallissa on neljä laukaisurataa ja pieni juoksusuora tekniikka- ja ketteryysharjoitteisiin. Avara harjoittelutila mahdollistaa pidemmätkin laukaisu- ja syöttöharjoitteet ja mukaan saadaan myös maalivahdit.


Sahlstedtilla oli uutinen kerrottavanaan, koskien juuri maalivahteja.

– Petri Vehanen liittyy Lukon maalivahtivalmennustiimiin Mikael Vuorion kaveriksi. ”Vehalla” on päävastuu C2- ja B-ikäluokissa sekä Lukko Akatemiassa.

Raumalla syntynyt Vehanen voitti Leijonissa MM-kultaa vuonna 2011. Tuolloin hänen joukkuetoverinaan oli Lukon pitkäaikainen tähti Janne Niskala. 37-vuotias Niskala päätti peliuransa tänä keväänä. Viime viikolla seura tiedotti, että Niskala on pestattu Lukon A-nuorten valmennusryhmään.

– Suomalaiskiekkoilijan maalinteko- ja laukaisutaidoista on puhuttu maailmallakin paljon. Tämä halli tulee auttamaan näiden taitojen kehittämisessä, ja Vehanen puolestaan auttaa seuran maalivahteja hiomaan taitojaan yhä paremmin vastaamaan nykyajan vaatimuksia, Sahlstedt sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt