HIFK ryöväsi 15-vuotiaan superlupauksen toisesta SM-liigaseurasta – ”Yksi lupaavimmista koko maailmassa”

Julkaistu:

SM-liiga
Pelicans tyri Brad Lambertin käsistään.
Vasta 15-vuotias Brad Lambert siirtyy Pelicansista HIFK:hon.

Helsinkiläisseura tiedotti keskiviikkona tehneensä Lambertin kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen.

Suomen ja Kanadan passit omistavaa Lambertia pidetään todellisena superlupauksena. Tämä on pantu merkille myös IFK:n toimistolla.

– Lambert on yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista koko maailmassa, ja me olemme erittäin iloisia, että hän halusi tulla IFK:hon, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Hyökkääjänä pelaava Lambert esiintyi päättyneellä kaudella Pelicansin C- B- ja A-junioreissa sekä Suomen alle 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa.

Pelicans kuitenkin hukkasi nyt timanttinsa.

– Haluan pelata siellä, missä minulla on parhaat mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja saada iso rooli A-junioreissa ensi kaudella. Sen perusteella, mitä koin Pelicansin B-junioreissa viime kaudella, en usko, että tämä olisi paras paikka, Lambert kommentoi Etelä-Suomen Sanomille.

Lambertin Ross-isä kertoi ESS:lle, että useat seurat tekivät tarjouksia 15-vuotiaasta pojasta. He päättivät lopulta pitkällisen pohdiskelun jälkeen tarttua HIFK:n syöttiin.

Lambert tulee varausikäiseksi NHL:ään vasta kesällä 2022.

Vaikka Lambert ehti jo pelata Suomen nuorisomaajoukkueissa, hän saattaa yhä loikata Kanadan vaahteranlehtipaitaan.

Lopullinen maavalinta määräytyy vasta alle 18-vuotiaiden maajoukkueen perusteella.

– Se kumpi kysyy mua ensin, niin menen varmaankin sinne pelaamaan, suomea täydellisesti puhuva Lambert sanoi kuukausi sitten Radio Voiman haastattelussa.

Lambert tulee kiekkosuvusta. Hänen isänsä Ross pelasi yliopistoliigaa ja muun muassa AHL:ssä 1980-luvulla.

Brad Lambertin setä Lane puolestaan voitti vuosi sitten Stanley Cupin Washington Capitalsin apuvalmentajana ja luotsasi tällä kaudella New York Islandersia Barry Trotzin valmennustiimissä. Lane Lambert on myös pelannut NHL:ssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt