He ovat sankareita kaikki! Tässä ovat mestari-HPK:n tähdet, yllättäjät ja kovanaamat: ”Ilmiömäisen hyvä”

Julkaistu:

HPK:n kultasankarit
IS esittelee mestarijoukkueen pelaaja pelaajalta.

Maalivahdit

33 Emil Larmi
22 vuotta, 1. SM-kulta


Kasvoi pudotuspelien aikana supertähdeksi. Pelasi sitä paremmin, mitä kovemmiksi paineet kasvoivat. Parhaimmillaan ilmiömäisen hyvä.

35 Antti Karjalainen
23 vuotta, 1. SM-kulta


Ei torjuntavuoroja pudotuspeleissä. Runkosarjassa paikkasi Larmia loukkaantumisen aikana hyvin.

Puolustajat

5 Jesper Lindgren
21 vuotta, 1. SM-kulta


Nousi uudelle tasolle tällä kaudella. Paransi eritoten puolustuspeliään. Kiekollista taitoakin on. Pelasi lainasopimuksella Toronto Maple Leafsista.

6 Niklas Friman
25 vuotta, 1. SM-kultaHieno kevät. Yksi mestaruuden kulmakivistä. Todella jämäkkää tekemistä puolustuspäässä, mutta ei arkaillut hyökätäkään. Päävalmentaja Antti Pennasen luottopelaaja.

15 Jan Brejcak
29 vuotta, 1. SM-kulta


Isokokoinen slovakkipuolustaja ei pelannut pudotuspeleissä puolivälierien jälkeen. Kova työmyyrä, mutta hieman liian virhealtis. Tippui siksi kokoonpanon ulkopuolelle.

25 Roope Laavainen
20 vuotta, 1. SM-kulta


Rikkonainen kausi. Pelasi kauden aikana viidessä eri joukkueessa kolmella eri sarjatasolla (SM-liiga, A-nuorten SM-liiga ja Mestis).

37 Niclas Almari
20 vuotta, 1. SM-kulta


Parikymppinen puolustaja hoiti oman roolinsa tyylikkäästi, vaikka ei päässytkään mässäilemään tehopisteillä. Potentiaalia on vielä nyt nähtyäkin parempaan.

38 Miro Karjalainen
22 vuotta, 1. SM-kultaEntinen pelikieltorohmu muutti tyyliään ja lopetti isoimmat hölmöilyt. Taklasi silti kovaa ja oli aina siellä missä tapahtui. Piti maalinedustan puhtaana voimakeinoin.

42 Arto Laatikainen
38 vuotta, 3. SM-kulta


Korvasi liikettä loistavalla peliälyllään. Ihailtavan kylmäpäistä tekemistä tiukoissa paikoissa. Nousi puolustajien kaikkien aikojen pörssikärkeen pudotuspeleissä.

56 Markus Niemeläinen
20 vuotta, 1. SM-kulta


Kokonaisvaltainen nuori puolustaja. Liikkuu kaksimetriseksi hyvin. Teki paljon oikeita ratkaisuja. Pelirohkeudessa vielä parantamisen varaa. Luotettava.

74 Petteri Nikkilä
26 vuotta, 1. SM-kulta


SM-liigan parhaita puolustajia. Syöttökone, joka avaa peliä kuin Petteri Nummelin aikanaan. Huikea kausi, jollaista kukaan ei osannut odottaa. Hoiti myös puolustustehtävänsä hienosti.

Hyökkääjät

7 Otto Paajanen
26 vuotta, 1. SM-kultaKapteeni, seuraikoni jo nuorena. Pelasi koko kauden todella hyvin Teemu Turusen rinnalla. Ollut tähän asti hieman pimennossa, koska ei tee jättimäisiä pistemääriä.

10 Filip Riska
34 vuotta, 3. SM-kulta


Jos HPK:n piti varjella johtoa, oli kokenut Riska usein jäällä. Nöyrää ja näkymätöntä työtä voiton eteen. Nautti selvästi pelata HPK:ssa.

21 Jere Innala
21 vuotta, 1. SM-kultaJuonikas ja liukasliikkeinen hyökkääjä teki läpimurtonsa liigahuipulle. Maalihanat hieman tyrehtyivät pudotuspeleissä, mutta tehoja tuli syötöillä.

27 Filip Krivosik
20 vuotta, 1. SM-kulta


Nuori slovakkihyökkääjä ei mahtunut kokoonpanoon finaaleissa. Todella paljon intoa, mutta hieman liikaa virheitä. Kehittyy.

28 Markus Nenonen
26 vuotta, 1. SM-kulta
Juhlittu sankari, mestaruusmaalin tekijä jatkoerässä. Tunnetaan tulisesta laukauksestaan. Kehittyi kokonaisvaltaisena pelaajana kauden aikana.

29 Miro Ruokonen
23 vuotta, 1. SM-kulta


Kevään kohokohtana jäätävä soolomaali Tapparan verkkoon välierissä. Muuten pienessä roolissa energiaa tuovana laiturina.

40 Janne Tavi
29 vuotta, 1. SM-kultaUnelmien ketjukaveri. Siirtyi keväällä Jukureista Hämeenlinnaan. Alku oli vaikea, mutta pudotuspeleissä nousi yllättäen Kerhon tärkeäksi maalitykiksi.

45 Henri Kanninen
24 vuotta, 1. SM-kulta


Rooli jäi pieneksi. Aloitti kauden Jyväskylässä, siirtyi sitten Kouvolaan ja sieltä Hämeenlinnaan. Kun pääsi pelaamaan, oli energinen.

47 Janne Lahti
36 vuotta, 2. SM-kulta


Ei pystynyt osallistumaan HPK:n menestyskevääseen jäällä. Joutui lopettamaan hienon uransa nilkkavammaan joulukuussa.

48 Valtteri Puustinen
19 vuotta, 1. SM-kulta


Nuorten maailmanmestari venyi huippuvireeseen finaaleissa. Teki todella tärkeän voittomaalin kuudennessa ottelussa. Itseluottamus kasvoi kohisten keväällä.

51 Philippe Cornet
29 vuotta, 1. SM-kulta


Voimahyökkääjä. Teki valtavan työmäärän jokaisessa ottelussa. Taklasi, karvasi ja riisti kiekkoja. Väläytteli hyökkäyspelissä, mutta ei ole pistenikkari.

62 Robert Leino
26 vuotta, 1. SM-kulta


Todella taitava keskushyökkääjä. Ei vuotanut puolustuspäähänkään. Muodosti vaikeasti pideltävän parivaljakon Jere Innalan kanssa. Finaaleissa tehojen puolesta hiljaisempaa.

73 Niclas Lucenius
30 vuotta, 1. SM-kultaHaki Mestiksestä vauhtia ja löysi uralleen uuden suunnan Hämeenlinnassa. Pudotuspeleissä pistetahti hiipui, mutta silti todella tärkeä lisä HPK:n hyökkäyspeliin.

80 Teemu Turunen
23 vuotta, 1. SM-kulta


Koko sarjan parhaita pelaajia. Ura uskomattomassa nosteessa. Urakoi isoja minuutteja ja hoiti alivoimatkin. Valtava halu ratkaista otteluita. Tähti.

82 Eetu Tuulola
21 vuotta, 1. SM-kulta


Horjutti puolustajia fyysisellä pelillään. Teki myös kiitettävän määrän tehopisteitä taklaamisen ja karvaustyön ohella. HPK:n parhaita maalineduspelaajia.
  • Katso HPK:n juhlat Hämeenlinnan torilla alla olevalta videolta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt