NHL-konkari Jussi Jokinen murtui kyyneliin tappion jälkeen: ”Ilman lapsia en lähde enää mihinkään”

Julkaistu:

SM-liiga
Kärppien Jussi Jokiselle pudotuspelit eivät olleet helpot. Jokinen tiivisti oleellisen finaalisarjan ratkaisupaikasta.
Kun finaalisarja venyy seiskapelissä jatkoerään, mitä tahansa voi tapahtua. Yksi pomppu tai onnekas sattuma, se erottaa taivaan ja helvetin toisistaan. Niin kävi nyt myös ylivoimaiselle ennakkosuosikki Kärpille, kun HPK:n Markus Nenosen laukaus lipui jatkoerässä maaliin.

– Karmea tapa hävitä. Olen ollut häviämässä olympiafinaali ja MM-finaalia, ollut useita kertoja voittamassakin, mutta onhan nämä seiskapelit ihan oma juttunsa. Tämä tunne on karmein mahdollinen, Jokinen sanoi.

Kärpät oli pudotuspelikeväänä useissa otteluissa pelillisessä pinteessä – niin myös finaalisarjassa – mutta pystyi parantamaan loppuotteluissa nimenomaan kuudennessa ja seitsemännessä pelissä.

– Koko sarjan kuva oli ehkä se, että pelillisesti aina siinä yksittäisessä pelissä parempi hävisi pelin. Mutta se on tämän lajin rikkaus – tapoja voittaa on niin monia. Onnittelut vilpittömästi HPK:lle, he olivat parempia.

Jokisen pudotuspelikevät alkoi vauhdikkaasti ja mies johti välierien puolivälissä myös pistepörssiä. Sitten pistemaailman ovi meni täydellisesti säppiin ja sama trendi jatkui aina karmaisevaan loppuun saakka.

– Koko pudotuspelien ajan meillä tökki maalinteko. Itse olin siinä etunenässä varmasti, ja vastuuta pitää ottaa omaan piikkiin, etten pystynyt sitä tulosta tekemään, Jokinen sanoi.

Jokinen ei kommentoinut omaa pelikuntoaan mestaruuden ratkettua, mutta ilmeestä kävi selväksi se, ettei lähes tuhannen NHL-ottelun mies ollut lähellekään terve. Hänen halunsa voittaa mestaruus tutussa kärppänutussa oli kuitenkin niin iso, ettei mikään estänyt Jokista pelaamasta.

Mutta yhteen kysymykseen paljon nähnyt Jokinen ei osannut varautua. Pelaajan tunteet puskivat pintaan, ja pala nousi kurkkuun.

Voiko urasi jatkua nimenomaan Oulussa ja tässä hallissa ?

– Oli kova pala… Tämä 3,5 kuukautta, kun olen nähnyt lapsiani vain muutamana päivänä. Ikävä on niin kauhea, etten lähde enää ilman lapsia yhtään mihinkään, Jokinen itki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt