SM-liigan finaalin sankarin tarina sai toimittajat repeämään – paljasti erikoisen lempinimensä taustan Ylen lähetyksessä

Julkaistu:

SM-liigan finaalit
HPK:n Valtteri Puustinen laukoi voittomaalin torstain SM-finaalissa.
Valtteri Puustinen nousi HPK:n sankariksi torstaina pelatussa SM-finaalissa. Puustinen teki kotiyleisön edessä ottelun ainoan maalin.

HPK:n voitto venytti finaalisarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun, joka pelataan Oulussa lauantaina.

Torstain ottelun jälkeen Puustinen otettiin haastatteluun Yle Puheen suoraan lähetykseen.

– Oon pienestä asti tykännyt pelata silloin, kun on panosta ja silloin olen ollut parhaimmillani. Ei pidä jännittää – ihan samanlaista jääkiekkoa se on kuin mikä tahansa peli. Antaa mennä vaan, voittomaalin tekijä tunnelmoi.

Haastattelussa nostettiin esiin Puustisen jääkiekkoon liittyvä lempinimi, joka on ”Kuopion Jutila”. Ylen toimittaja Jussi Paasi oli kysynyt lempinimen taustaa aiemmin Puustisen isältä.

Hän ei ollut suostunut sitä kertomaan, vaan oli pyytänyt kysymään asiasta Valtterilta itseltään.

Valtteri ei asiaa salaillut, vaan selitti sen taustoja rempseällä tyylillä.

– Siinä on sellainen tarina taustalla, että äiti oli ymmärtääkseni ollut Helsingissä jollakin keikalla nuorempana. Hän tuli kotiin, ja hänellä oli ollut Jutilan nimmari kädessä.

– Siitä ei mennyt kuin yhdeksän kuukautta, ja meikäläinen syntyi. Ja sittemmin oon jääkiekon pariin hypännyt, niin iskä on kettuillut, että tuo taitaa olla Jutilan poika. Siitä se nimi on peräisin, Valtteri Puustinen sanoi Ylelle.

Puustisen tarina sai radiolähetyksessä äänessä olleet toimittajat ja asiantuntijat – sekä varmasti monet kuulijatkin – repeämään nauruun.

Voit kuunnella Puustisen haastattelun Yle Puheen lähetyksestä tästä. Haastattelu alkaa kohdassa 3.17.30


Puustinen, 19, pelasi vielä viime kauden kokonaan HPK:n nuorten joukkueessa. Lauantaina hän päättää ensimmäisen kautensa SM-liigassa kultainen tai hopeinen mitali kaulassaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt