Taipuuko ratakisko vai lähteekö mestaruusjuna sittenkin etelään? Tämän takia seiskapeli on nyt tavallistakin herkullisempi

Julkaistu:

SM-liiga
Sitkeä HPK on yhä haastaja, mutta se on ratkaisupelissä sivuseikka, kirjoittaa toimittaja Tuomas Arkimies.
Maalailin finaalisarjan toisen ottelun jälkeen, että HPK:ta voi olla vaikeampi taivuttaa kuin ratakiskoa. Siltä se nyt totisesti näyttää.

Toki suursuosikki Kärppien yritys tuon kiskon katkaisemiseksi jatkuu lauantaina Oulussa ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa, mutta ”Kerhon” sitkeyttä tuskin kukaan kiistää.

HPK:n lujuutta voi hehkuttaa loputtomiin, mutta kotikaukalossa seiskapelin pelaava Kärpät on edelleen ennakkosuosikki ja ”Kerho” haastaja.

Pelin ennakkoasetelmia voi kukin mielessään pyöritellä, mutta luvassa on urheilua parhaimmillaan ja raadollisimmillaan. Mestari ratkeaa seitsemännessä pelissä ja vastakkain ovat suuri ennakkosuosikki ja suuri yllättäjä.

HPK:n Antti Pennanen valmennusryhmineen on osoittanut, että tarkasti ja huolellisesti toteutetulla valmennustyöllä voi saavuttaa huippumenestystä. Kaikki kunnia HPK:n johtaville pelaajille ja koko ”veljeskunnalle”, mutta valmennuksen osan joukkueen menestyksessä voi väittää olevan poikkeuksellisen suuri.

Tietysti pelaajat pelaavat pelin kaukalossa, mutta aika harva uskoi syksyllä, että HPK kiekkoilee finaalien seitsemännessä ottelussa. Tämä sensaatio henkilöityy pitkälti päävalmentaja Pennaseen.

Kerhon kiekkoilijat ovat kovassa kunnossa ja Pennanen on saanut sitoutettua pelaajansa yhteiseen juttuun. Lisäksi Pennanen on vähintään Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin veroinen taktikko.

Pennanen tunnetaan lempinimellä ”Pendo”. Nyt Pendolino on jyskyttänyt ihan viimeiselle asemalle asti ennen HPK:n vauhdikkaan matkan loppua. Lähteekö se sieltä jopa mestaruusjunana takaisin kohti etelää?

Kärpät vai HPK? Se on loppujen lopuksi kiinni hyvin pienistä jutuista – niin kuin kaikki kiekkojännärit tietävät. Eikä vähiten henkisen puolen asioista.

Rohkeus, halu, himo ja luonteenlujuus ovat avainasioita. Jossain määrin myös onnella on viimeisessä koitoksessa osuutensa, mutta toisaalta seitsemän ottelun sarjaa ei tuurilla voiteta.

Jotenkin tuntuu, että kumpikaan näistä joukkueista ei lähde seiskapeliin pelkäämään häviötä eli jännittämään itseään pihalle.

Kärpillä on kokemusta ja voittamisen kulttuuria – HPK:lla korostuu veljellinen menestyksennälkä. Luvassa on huima taisto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt