Veini Vehviläinen kommentoi HPK:n hylättyä maalia – ”Kyllä se minulle passaa”

Julkaistu:

sm-liiga
HPK voitti Kärpät 3–0 ja meni 2–1-johtoon loppuottelusarjassa. Toisessa erässä Kerholta hylättiin maali.
Hämeenlinnan Pallokerho hallitsi SM-liigan kolmannen loppuottelun ensimmäistä erää selvästi.

Se vyöryi Kärppien päätyyn ja loi maalipaikkoja mm. erinomaisella ja uhkaavalla ylivoimapelaamisellaan, mutta HPK:n perisynnin eli tehottomuuden takia peli oli avauserän jälkeen vieraille vain 1–0.

Toisessa erässä Kärpät oli niskan päällä Filip Riskan onnekkaaseen 2–0-maaliin asti ajassa 33.14. Peli kääntyi täysin HPK:lle, jonka pian tekemä 3–0-maali kuitenkin hylättiin, koska tuomaristo näki HPK:n Teemu Turusen estäneen kärppävahti Veini Vehviläistä.

Mikko Niemelän kanssa kamppaillut Turunen osui Vehviläiseen varsin kevyesti. Edes jähmettyneet kärppäpelaajat eivät protestoineet osumaa, joskin kontakti Vehviläisen kilpikäteen oli selvästi huomattavissa videonauhalta.

Maalivahti Vehviläinen kommentoi tilannetta ottelun jälkeen seuraavasti:

– Sieltähän sen näkee skriiniltä. Varmaan hyvä tuomio. Ei se iso kontakti ollut, mutta antoi varmaan aiheen hylätä se maali. Kyllä se minulle passaa, Vehviläinen hymähti.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kävi vaihtoaitiossa kuumana ratkaisusta, mutta kannanotto ottelun jälkeen oli maltillinen:

– Varmasti se meni oikein, kun he ovat sen videolta katsoneet. Ei minulla riitä siihen asiantuntemus. Nopeasti katsoin, että Niemelä olisi työntänyt meidän pelaajan päin Veiniä. Siksi sen haastoin. Nyt meni näin. Hyvä ettei se ratkaissut peliä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt