Tappara voitti SM-pronssia! Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla

Tomas Zaborsky ratkaisi pronssiottelun Tapparalle.

Tappara löi HIFK:n jatkoajalla.

19.4.2019 21:34

Tappara–HIFK 3–2 ja. (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)

Tampereen Tappara on voittanut SM-pronssia kaudella 2018–19.

Se kaatoi Helsingin IFK:n Tampereella pitkäperjantaina pelatussa pronssiottelussa jatkoajan jälkeen 3–2. Ratkaisumaalin ohjasi ylivoimalla slovakki Tomas Zaborsky ajassa 75.11.

Pronssi on kuutena viime keväänä finaaleissa pelanneelle Tapparalle ensimmäinen sitten kevään 2008. Pronssit ovat olleet seurassa harvinaista herkkua, sillä ennen sitä edelliset tulivat vuosina 1990 ja 1973.

Tappara siirtyi pronssiottelussa 1–0-johtoon heti toisen erän alussa Niko Ojamäen maalilla, ja Otto Rauhala tuplasi johdon ajassa 28.03.

HIFK:n Teemu Eronen onnistui kaventamaan lukemat 1–2:een heti kolmannen erän alussa.

Tapparalle avautui paikka ratkaista ottelu kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun se pääsi pelaamaan lähes kuusi minuuttia putkeen ylivoimalla. HIFK kuitenkin kesti, ja lopulta vieraat nousivat tasoihin ajassa 56.32 Juhani Tyrväisen ohjaamalla ylivoimamaalilla.

Tappara pääsi vielä Tyrväisen maalin jälkeen yrittämään ylivoimalla mutta jälleen tuloksetta.

Kyseessä oli kolmas vuosi putkeen, kun pronssipeli venyi jatkoajalle. HIFK on ollut mukana joka kerta: kaksi vuotta sitten se hävisi JYPille, viime vuonna voitti TPS:n ja nyt kärsi tappion Tapparalle.

Bäckström sairaana

Ennen ottelua moni ihmetteli, miksei Tapparan maalilla pelaa Niklas Bäckström, jolle perjantai-illan kamppailu saattoi hyvinkin olla komean uran viimeinen.

Syy Tapparan maalivahtivalintaan selvisi kuitenkin Telian tv-lähetyksessä: Bäckström on ollut kipeänä eikä näin ollen pystynyt pelaamaan kotijoukkueen tolppien välissä.

41-vuotias konkari oli kuitenkin mukana Tapparan vaihtopenkillä. Hän pelasi näissä pudotuspeleissä 50 minuuttia eikä päästänyt laukaustakaan selkänsä taakse.

Bäckström kommentoi uransa jatkoa ottelun jälkeen Telian haastattelussa:

– Se on hyvin pitkälle päätetty, mutta katsotaan rauhassa, että ollaan sataprosenttisen varmoja.

– Aina pitää takaportti jättää, mutta jääkiekko on antanut paljon, Bäckström muotoili.

Niklas Bäckströmin ura saattoi päättyä perjantaina Tampereella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?