Kärppien tähtisikermä leviää käsiin – useat avainpelaajat jättävät oululaisseuran - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärppien tähtisikermä leviää käsiin – useat avainpelaajat jättävät oululaisseuran

Ville Leskinen, Veini Vehviläinen ja Jani Hakanpää ovat IS:n tietojen mukaan jättämässä Kärpät.

Julkaistu: 17.4.2019 16:24

Oulun Kärppien pajatso tyhjenee tämän kauden päätteeksi.

Puolustava Suomen mestari Oulun Kärpät joutuu uusimaan merkittävästi miehistöään ensi kaudeksi. Kärpät nimittäin menettää useita ykköspelaajiaan kuluvan kauden päätteeksi.

SM-liigan finaaleissa myös tänä keväänä pelaavasta joukkueesta lähtevät Ilta-Sanomien tietojen mukaan ainakin hyökkääjät Ville Leskinen ja Niclas Lasu, puolustajat Jani Hakanpää, Atte Ohtamaa ja Teemu Kivihalme sekä maalivahdit Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs.

Näistä pelaajista Vehviläisen ja Ohtamaan tilanteet ovat vielä hieman auki.

Kärppien ykköstehomieheksi noussut Leskinen suuntaa Pohjois-Amerikkaan, jonne hän kiikaroi jo viime kauden päätteeksi. Tuolloin Kärppien muutamat avainvaikuttajat saivat Leskisen jatkamaan vielä vuoden Oulussa. Nyt maaliahne ja taitava Leskinen on saanut niin houkuttelevan tarjouksen NHL:stä, ettei häntä todennäköisesti pidättele Euroopassa enää mikään.

Rapakon taakse ovat ponnistamassa myös Hakanpää ja Kivihalme. Kummankin neuvottelut NHL-seurojen kanssa ovat loppusuoralla. Ohtamaalla on Kärppien kanssa monivuotinen sopimus, mutta se sisältää option yhdestä kaudesta ulkomailla. Viimeisten tietojen mukaan Ohtamaa on tarttumassa tähän oljenkorteen.

Maalivahti Vehviläisen unelma NHL-diilistä saattaa niin ikään toteutua. Vehviläisen NHL-oikeudet omistaa Columbus, jonka GM:nä toimii Jarmo Kekäläinen.

Jos Vehviläinen saa seurasta ensi kaudeksi vähintään kolmosvahdin paikan ja pelaa isossa roolissa AHL:ssä, hän jättänee Kärpät.

Kakkosvahti Jussi Rynnäs puolestaan tähyilee pelipaikkaa sekä Suomesta että ulkomailta. Rynnäs on rakentanut perheelleen uutta pesää kotiseudulleen Poriin ja olisi halukas pelaamaan Ässissä, mutta suunnitelman toteutumisesta ei ainakaan vielä ole varmuutta. Rynnäs on saanut tarjouksia ainakin ulkomailta.

Kärppien ykkössentteri Nicklas Lasu siirtyy ensi kaudeksi ruotsalaiseen Frölundaan, josta hän keväällä 2017 vaihtoi oululaisseuraan. Lasu mietti pitkään Kärpiltä saamaansa tuntuvaa sopimustarjousta, mutta kallistui lopulta Frölundan kannalle. Sentterin päätökseen vaikutti keskeisesti se, että maineikas ruotsalaisseura tarjosi hänelle monivuotista sopimusta. Lasun ja Frölundan tuleva diili on kestoltaan viisivuotinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?