Tapparan finaaliputki katkesi, Jukka Rautakorpi meuhkasi tuomareista – ”Systeemin luoneiden päättäjien pitää kantaa nyt vastuunsa” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tapparan finaaliputki katkesi, Jukka Rautakorpi meuhkasi tuomareista – ”Systeemin luoneiden päättäjien pitää kantaa nyt vastuunsa”

Jukka Rautakorpi (vas.) ei pitänyt Mikko Kaukokarin (oik.) tuomaritoiminnasta.

Julkaistu: 15.4.2019 22:32

Tapparan päävalmentajan Jukka Rautakorven sisällä myllersi rajusti seitsemännen peräkkäisen finaalipaikan karattua käsistä.

Jukka Rautakorpi antoi reilun tunnustuksen loppuotteluun edenneelle HPK:lle, mutta vastapainoksi lähti rajua kritiikkiä tuomareista ja nykyisestä tuomarijärjestelmästä.

– Meiltä hylättiin kaksi osumaa. Tomas Zaborskyn maali oli käsimaali. Siihen ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Sen sijaan Valtteri Kemiläisen osuman hylkääminen oli erittäin kyseenalainen ratkaisu. Hakemalla haettu tuomio, Rautakorpi jyrisi.

Hidastuskuvista näkyi, että Tapparan sentteri Matti Järvinen kosketti hiukan HPK:n maalivahti Emil Larmia. Osuma oli kuitenkin hyvin kevyt.

– Valitettavasti tekniikka on muuttanut jääkiekon luonnetta merkittävästi. Peli kärsii siitä ilman muuta, kun jokaista osumaa tutkitaan videolta. Tämän systeemin luoneiden päättäjien pitää kantaa nyt vastuunsa, Rautakorpi jyrisi.

Rautakorpea sapettaa, kun ratkaisuista tulee jälkikäteen tekstiviestejä ja sähköposteja.

– Jälkikäteen jauhaminen ei kiinnosta pätkääkään pelaajia eikä joukkueita.

Maanantain kamppailun tuomarivalinnat eivät miellyttäneet Rautakorpea tippaakaan. Haukut lähtivät erotuomarijohtaja Jyri Rönnille.

– Rönnin mielestä jäällä oli kaksi Suomen parasta tuomaria (Mikko Kaukokari ja Jukka-Pekka Koistinen). Totuus on toinen. Molemmat osapuolet kärsivät linjasta.

Rautakorpi kiitti suojattejaan kovasta taistelusta.

– Panimme kaikki likoon ja haastoimme hyvin huippujoukkueen. Emme olleet sarjassa huonompia, mutta maalit lasketaan. Nyt kaikki pomput ja sattumat olivat HPK:n puolella, Rautakorpi summasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?