Arto Laatikainen sivuutti vähällä piste-ennätyksensä – ”Isoin juttu, kun pääsen tappelemaan pokaalista vielä vanhoilla päivillä”

Julkaistu:

SM-liiga
Konkaripuolustaja pääsee jahtamaan uransa kolmatta Suomen mestaruutta.

HPK–Tappara 4–3 (voitot 4–2)

Hienoa kevättä pelaava Arto Laatikainen pohjusti HPK:n toisen osuman ja nousi samalla kaikkien aikojen tehokkaimmaksi puolustajaksi pudotuspeleissä.

Veteraanipuolustaja sivuutti kuitenkin vähällä piste-ennätyksensä.

– Ylivoimaisesti isoin juttu on se, kun pääsen tappelemaan pokaalista vielä vanhoilla päivillä, Laatikainen painotti.

Laatikainen, 38, on päässyt nostelemaan Kanada-maljaa jo kahtena keväänä: JYPissä 2012 ja Kärpissä 2015. Nyt avautuu upea tilaisuus kolmanteen Suomen mestaruuteen.

– Tuntuu tosi hyvältä, kun olen pystynyt tekemään uuden tasonnoston Ilves-vuosien (2016–18) terveyshuolien jälkeen, Laatikainen huokaisi.

Palautumiseen liittyvät ongelmat alkoivat ensimmäisen kauden jälkipuoliskolla.

– Paikat menivät ihan tilttiin. Kävin kaikennäköisissä tutkimuksissa, mutta syytä ei löytynyt. Epätietoisuus oli todella rassaavaa. Jos sinulla on sormi poikki, tiedät että toivut pelikuntoon tietyn ajan jälkeen. Silloin on paljon helpompi olla, Laatikainen kuvaili.

Nyt Laatikainen on terveenä ja nauttii silmin nähden kiekkoilusta. Hän on voittanut Suomen mestaruuden ainoana HPK:n nykypelaajista Filip Riskan ohella.

– Peli on se ratkaiseva juttu, ei kokemus. Olen varma, että meidän peli kestää myös finaalisarjan. Nuoret ovat täynnä intoa, koska he eivät ole kokeneet koskaan finaaleja. Niin olen minäkin, Laatikainen vakuutti.

Laatikaisen pelihalut ovat huipussaan puolivälieräsarjan viimeisessä TPS-ottelussa tulleen pannan takia. Veteraanipuolustaja sai kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan Lauri Pajuniemeä pään seudulle.

– Se oli aika raskasta aikaa. Varsinkin kotiottelussa otti päähän, kun koin huikean tunnelman katsomon puolelta. Silloin oli hirveä hinku kaukaloon. Toisaalta pääsin hetkeksi jääkiekosta eroon, kun vietin aikaa tavallista enemmän perheen kanssa. Siitä tuli lisäenergiaa, Laatikainen kuvaili.

Finaalisarja Kärppien ja HPK:n välillä käynnistyy lauantaina Oulussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt