HIFK:n käskijän puheet osuivat omaan nilkkaan – Kärppien Veini Vehviläistä hymyilytti

Julkaistu:

sm-liiga
Veini Vehviläinen ei murtunut HIFK:n psykologisesta pelistä vaan pelasi vahvan välieräsarjan. Kärpät löi HIFK:n voitoin 4–2.
Kärppien ja HIFK:n välisessä tasokkaassa ja kovassa välieräsarjassa vältyttiin isoilta ylilyönneiltä.

Jarno Pikkaraisen kommentit aiheuttivat tosin parranpärinää. HIFK:n pääkäskijä totesi sarjan aikana, että Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen pomputtaa kiekkoja ja tärisee maalillaan.

Vehviläisen saldo oli lopulta aika murhaava. Hän päästi kuuden ottelun sarjassa vain kahdeksan maalia. Viimeisissä neljässä pelissä omiin meni kolme kiekkoa, ja Vehviläinen torjui kaksi nollapeliä.

– Kyllä voin olla omaan tekemiseeni tyytyväinen. Annoin joukkueelle mahdollisuuden voittaa, Vehviläinen summasi 3–0-vierasvoittoon päättyneen 6. ottelun jälkeen.

Kun 22-vuotiaalta maalivahdilta kysyi ”tärinästä” ja ”pomputtelusta”, suupielet vääntyivät hymyyn.

– En koe (pomputelleeni tai tärisseeni). Jokaisella on omat mielipiteet, ja ne saa sanoa. Ei se minua haittaa, Vehviläinen kuittasi.

Asiasta nousseeseen keskusteluun Vehviläinen ei halunnut ottaa liiemmin kantaa.

– Ihan hyvä, että ihmisiä kiinnostaa jääkiekko ja se herättää tunteita.

Pikkarainen palasi lausuntoihinsa rennosti ja avoimesti.

– Pitää muistaa, että kyse oli määrätystä asetelmasta. Kärpät oli 40 pinnaa meitä edellä runkosarjassa. Jollain tavalla meidän pitää pyrkiä horjuttamaan, emmekä voi vain kehua Kärppiä. Se on psykologinenkin juttu, Pikkarainen sanoi.


Kuten todettua, Vehviläinen oli HIFK:ta vastaan erinomainen. Kun sarja oli paketissa, sen myönsi myös Pikkarainen.

– Hieno maalivahti. Toivottavasti menee MM-kisoihin ja voittaa kultaa siellä. Ei kahta sanaa. Tämä on urheilua eikä saa olla liian vakavaa. Tähän kuuluvat myös tällaiset tietynlaiset jutut, kunhan ne pysyvät rajoissa, Pikkarainen painotti.

Kärpät löi HIFK:n välierissä myös viime vuonna. Silloin Vehviläinen torjui oululaiset SM-kultaan, joka oli nuorukaiselle uran ensimmäinen.

– IFK antoi tosi kovan vastuksen. He olivat kova playoffs-joukkue kuten viime vuonna. Jouduimme tosi koville. Olen kiitollinen, kun pääsimme jatkoon, Vehviläinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt