Tapparan valmennuksen pitää nyt ratkaista visainen pulma – HPK:n kanttia mitataan toden teolla

Julkaistu:

SM-liiga
HPK karkasi Tapparalta kolmella ylivoimamaalilla ja pääsee metsästämään finaalipaikkaa maanantai-iltana Rinkelinmäen hurmoksessa.
IS perkaa viidennen välierän annin ja asettelee askelmerkit kuudenteen kamppailuun.

SARJAN TILANNE: HPK teki onnistuneen ryöstöretken Hakametsään ja siirtyi 3–2-johtoon

KUUMAT PELAAJAT: Loistokevättä pelaava Emil Larmi tarjoaa HPK:lle voittosauman joka ilta.

Pudotuspelien pörssikuninkaan Petteri Nikkilän peli herättää runsaasti ihastusta illasta toiseen. Veteraanipuolustaja Arto Laatikainen on viihtynyt erinomaisesti pudotuspelien paineessa. Sentteri Robert Leino kuuluu SM-liigaan ehdottomaan hyökkääjäeliittiin alivoimalla ja alaspäin pelattaessa. Nyt on tullut lisukkeeksi komea määrä tehopisteitä.

Kaikkien aikojen pörssikärkeen noussut Kristian Kuusela kellotti kaukalon suurimman peliajan täysin aiheesta. Puolustaja Teemu Suhonen on noussut erittäin näkyvään rooliin pudotuspeleissä.

KATOSIVAT KUVASTA: Edellisellä Tampereen-vierailulla säväyttänyt Miro Ruokonen jäi nyt pimentoon HPK:n muiden rouhijoiden Filip Krivosikin ja Filip Riskan tavoin.

Tapparan konkaripuolustaja Tuukka Mäntylä on rangaistusherkkä ja siksi pieni turvallisuusriski joukkueelle. Sentteri Matti Järvinen kävi liian kovilla kierroksilla ja purki energiaansa ajoittain väärin asioihin. Runkosarjassa väläytellyt Anton Levtchi on vaipunut pimentoon.

PUHEENAIHE: Tapparan valmennusjohto on tiukassa paikassa valitessaan pelaavan maalivahdin kuudenteen välieräkamppailuun.

Mainiot pudotuspelit vetänyt Christian Heljanko kypsyi lauantaina vaihtoon vajaassa yhdeksässä minuutissa päästettyään kolme osumaa. Tilalle vaihdettu veteraanivahti Niklas Bäckström piti nollan, mutta pelituntuma on vähäinen viime viikoilta.

KUMMALLA OTE: HPK sai nyt himoitsemansa vierasvoiton ja saa huikean tilaisuuden finaalipaikan varmistamiseen Rinkelinmäen hurmoksessa.

Ratkaisevan voiton kaappaaminen on kuitenkin vaativa tehtävä Tapparan kaltaiselta menestykseen tottuneelta joukkueelta. HPK:n pelaajien kädet alkoivat täristä jo Tampereella Tapparan vyöryessä vahvasti päälle.

Tappara on tutusti vaarallisimmillaan selkä seinää vasten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt