HPK taisteli kolmannen voiton SM-liigan välierissä – Tappara joutuu veitsi kurkulla Hämeenlinnaan

HPK kaatoi Tapparan pitkästä aikaa Tampereella.

HPK ja sen maalivahti Emil Larmi kestivät Tapparan loppukirin.

13.4.2019 19:36
  • Tappara–HPK 2–3 (1–3, 1–0, 0–0)

  • Otteluvoitot 2–3

  • Seuraava ottelu pelataan maanantaina Hämeenlinnassa

SM-liigan finaalipaikka on katkolla HPK:lle maanantaina sen kotihallissa. Kerho kellisti Tapparan kovan taistelun jälkeen Hakametsässä lauantaina.

Edellisen kerran HPK voitti Tampereella tammikuussa 2016. Tappara voitti kahdeksan ottelua peräkkäin ennen kuin HPK onnistui kääntämään joukkueiden välisessä historiassa esiin uuden lehden.

Tappara haki päätöserässä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta HPK piti ensimmäisessä erässä hankkimansa johdon ja kesti paineen loppuun asti. HPK:n voittomaalin teki Arto Laatikainen ajassa 8.49.

Kristian Kuusela sai syöttöpisteen Tapparan toiseen maaliin ja nousi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi SM-liigan pudotuspelien historiassa.

3. erä

HPK puolusti ansiokkaasti viimeisellä minuutilla.

HPK sortui joukkuerangaistukseen, kun kolmatta erää oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Kaukalossa oli liian monta hämeenlinnalaista. Tapparan Matti Järvinen laukoi läheltä maalia niukasti ohi.

HPK sai ylivoiman, kun ottelua oli pelattu 51.26. Anton Levtchi otti 2+10 minuuttia laitataklauksesta Tapparan hyökkäysalueella. Janne Tavi ohjasi maalin edessä viekkaasti, mutta hänen yrityksensä meni lopulta ohi maalin.

Tappara pääsi ylivoimalle reilut 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun HPK:n Filip Riska otti kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta – Kerhon hyökkäysalueen kulmassa. Tappara sai luotua laukaisupaikkoja, mutta ei pystynyt ohittamaan HPK:n maalivahtia Emil Larmia.

HPK turvautui aikalisään, kun ottelua oli pelattu 43.53.

2. erä

Ottelun toisessa erässä Tomas Zaborsky kavensi tilanteeksi 2–3 ajassa 32.28, kun Tappara pelasi ylivoimalla. Kristian Kuusela sai maaliin syöttöpisteen ja nousi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi SM-liigan pudotuspelien historiassa.

Yleisö taputti hurmiossa ja nousi sijoiltaan seisomaan osoittaakseen suosiotaan Kuuselan uroteolle.

1. erä

Tappara aloitti ottelun erittäin terävästi. Juhani Jasu vei joukkueensa johtoon. Hän tunkeutui röyhkeästi HPK:n maalin eteen ja iski kiekon pömpeliin ajassa 2.12.

HPK nousi nopeasti tasoihin. Pudotuspelien tehopuolustaja Petteri Nikkilä laukoi siniviivalta tilanteeksi 1–1, kun HPK pelasi ylivoimalla. Ottelu ehti vanheta vain 3.51.

HPK meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Eetu Tuulolan maalilla. Tuulola veivasi kiekon näyttävästi ohi Tapparan maalivahdin Christian Heljangon, kun HPK pelasi jälleen ylivoimalla.

Arto Laatikainen teki HPK:n johdoksi jo 3–1 ajassa 8.49, kun HPK pelasi jälleen ylivoimalla.

Laatikainen (122 ottelussa 11+53=64) nousi maalillaan Mika Strömbergin (110 ottelussa 18+46=64) rinnalle kaikkien aikojen tehokkaimpana puolustajana SM-liigan pudotuspeleissä.

Tappara otti HPK:n kolmannen täysosuman jälkeen Heljangon pois maaliltaan. Tilalle tuli kokenut Nicklas Bäckström. Heljanko torjui vain kerran ennen kuin hän siirtyi pois tositoimista. Bäckström torjui avauserässä kolme kertaa.

Tapparan kokoopano:

67 Tomas Zaborsky–44 Jan-Mikael Järvinen–71 Kristian Kuusela

74 Antti Erkinjuntti–28 Jarkko Malinen–20 Niko Ojamäki

68 Joona Luoto–11 Matti Järvinen–26 Jere Karjalainen

42 Otto Rauhala–61 Juhani Jasu–76 Anton Levtchi

33 Veli-Matti Vittasmäki–4 Teemu Suhonen

24 Ben Blood–13 Valtteri Kemiläinen

18 Tuukka Mäntylä–37 Elias Fälth

15 Toni Utunen

30 Christian Helkanko (32 Niklas Bäckström)

HPK:n kokoonpano

21 Jere Innala–62 Robert Leino–82 Eetu Tuulola

80 Teemu Turunen–7 Otto Paajanen–28 Markus Nenonen

51 Philippe Cornet–40 Janne Tavi–48 Valtteri Puustinen

29 Miro Ruokonen–10 Filip Riska–27 Filip Krivosik

42 Arto Laatikainen–74 Petteri Nikkilä

6 Niklas Friman–37 Niclas Almari

56 Markus Niemeläinen–38 Miro Karjalainen

25 Roope Laavainen

33 Emil Larmi (35 Antti Karjalainen)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?