Hurmos valtasi Hämeenlinnan – rummut paukkuvat ja laulut raikuvat HPK:n otteluissa Keski-Euroopan tyyliin

Sikakatsomosta ovat jäljellä enää rippeet, mutta HPK:n uusi fanijoukko on omaksunut keskieurooppalaisen tyylin.

HPK:n kannattajat hoputtavat suosikkejaan valtaisaan vireeseen.

13.4.2019 14:43

Kun HPK eli kukkeinta kukoistuskauttaan vuosituhannen alussa, Jukka Jalosen käskemä joukkue sai merkittävää tukea Rinkelinmäen kuuluisasta Sikakatsomosta.

Henkilökohtaisuuksiin menneet törkyhuudot upposivat vastustajien herkimpien ja kuumaverisimpien pelaajien ihon alle.

Vierasjoukkueen vaihtoaition takana mylvineiden rääväsuiden kielenkäyttö ei tuntenut minkäänlaisia rajoja. Niinpä Hämeenlinnan hornankattilasta muodostui painajaismainen paikka myös monille huippupelaajille.

Ilveksen legenda Raimo Helminen hehkui usein tulikuumana kuin hellankoukku. Ässien kohupakki Matt Nickerson kävi välillä kiivasta sananvaihtoa Sikakatsomon kanssa ja yritti kiivetä kerran pleksin yli päästäkseen huutelijan kimppuun.

Sikakatsomo oli HPK:n menestysvuosina merkittävä osa seuran identiteettiä.

Tästä ryhmästä ovat jäljellä enää vain rippeet. Ydinjoukko on vähentynyt ja ikääntynyt. Vierasjoukkueet pääsevät nyt tältä osin paljon vähemmällä.

Kannattajilla on ollut hymy herkässä, kun Kerho on menestynyt.

Rinkelinmäellä riehuu kuitenkin uusi kiekkokuume. Hienoa kautta pelaava HPK on synnyttänyt lehtereille kunnon huuman. Tästä kuuluu iso kiitos oranssisena vellovalle kannattajajoukolle.

– Fanikatsomon käyttöaste on noussut 80–90 prosenttiin. Tästä joukosta ainakin puolet tulee Hämeenlinnan ulkopuolelta. Pelistä toiseen, HPK:n kannattajayhdistyksen toiminnanjohtaja Santeri Hinkkanen innostui.

HPK raivasi tälle ryhmälle oman seisomakatsomon eteläpäätyyn kaudeksi 2015–16. Pääosin 25–30-vuotiaista miehistä koostuva joukko on kasvanut pikku hiljaa.

Hekuma on noussut huippuunsa tänä keväänä.

– Pyrimme istuttamaan tänne keskieurooppalaisen tyylin. Se sisältää rumpuja ja kannatuslauluja. Niihin löytyy virsikirja meidän nettisivuiltamme, Hinkkanen opasti.

Faniryhmä keskittyy oman joukkueen tukemiseen ja vastustajan kannattajajoukon hiljentämiseen.

Oranssi ja musta ovat kevään värit Hämeenlinnassa.

Toimintaperiaatteisiin on kirjattu seuraavasti: ”Emme hyväksy väkivaltaisuutta missään muodossa. Sanoudumme irti myös organisoidusta alatyylistä ja solvaavista huudoista”.

– Kiihkeä urheilutapahtuma herättää aina tunteita. Yksittäisiä läikkymisiä voi tulla välillä, vaikka valittu linja on toinen.

Niinpä Hinkkanen arvioi välierävastustaja Tapparaa suorastaan kohteliaasti.

– Suomalaisia suurseuroja, mutta jossain vaiheessa suuretkin kaatuvat. Olen sataprosenttisen varma, että Antti Pennasen johtama joukkue antaa kaukalossa kaikkensa. Ei muuta kuin koko sielu pihalle. Pennanen on hienon menestyksen pääarkkitehti.

HPK:n pelaajat kiittivät kannattajiaan jatkoaikavoiton jälkeen.

Torstai-illan jatkoaikaosuma oli fanikatsomolle ihana kruunu.

– Kun seuran oma kasvatti ratkaisee nitropelin, mikäs sen hienompaa. Henki voitti materian, Hinkkanen hihkui Robert Leinon jatkoaikaosuman jälkeen.

– Harmittaa, kun tuli sanottua Kerhosta pahoja sanoja syksyllä. Joukkue on ylittänyt kaikki odotukset, intohimoinen HPK:n fani Marko Hoikkala säesti.

Voit katsoa grafiikan myös täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?