HIFK kärppänä siirtomarkkinoilla – kaappasi uuden ykkösvahdin toisesta SM-liigajoukkueesta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK kärppänä siirtomarkkinoilla – kaappasi uuden ykkösvahdin toisesta SM-liigajoukkueesta

Frans Tuohimaa on pelannut erinomaisesti SaiPan maalilla kolme viime liigakautta.

Julkaistu: 11.4.2019 13:31

Maalivahti Frans Tuohimaa siirtyy SaiPan riveistä kasvattajaseuraansa HIFK:hon. Ykkössentteri Juhani Tyrväinen puolestaan on suuntaamassa Luulajaan.

SaiPassa kolme viime kautta pelannut maalivahti Frans Tuohimaa, 27, palaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan kasvattajaseuraansa HIFK:hon kahden vuoden sopimuksella.

Tuohimaa on pelannut SM-liigaa Jokereissa, HPK:ssa ja SaiPassa. HIFK:ssa hän on esiintynyt nuorena luukkuvahtina pääsarjatasolla kaudella 2009–2010.

Maalivahti siirtyi SaiPaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneesta Leksands IF:stä ennen kautta 2016–17. Hän oli sen jälkeen kolmen kauden ajan yksi joukkueen tukipilareista.

Tuohimaa venyi kiekkojen tielle erityisen mallikkaasti varsinkin kaudella 2017–18, jolloin hän oli yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

SaiPan tämän kauden kakkosmaalivahti Nicklas Westerholm on kutsuttu SM-liigakauden jälkeen NHL-seura Nashville Predatorsin organisaatioon.

21-vuotias veräjänvartija on ehdolla pelaamaan, mikäli AHL-seura Milwaukee Admiralsin tai Predatorsin normaalissa marssijärjestyksessä tapahtuu yllättäviä muutoksia.

Ruotsalaislehti Norrbottens-Kuriren julisti tiistaina, että HIFK:n ydinhyökkääjä Juhani Tyrväinen siirtyy ensi kaudeksi SHL-seura Luulajaan. Tyrväisellä on kauden 2020 loppuun asti ulottuva sopimus HIFK:n kanssa. Sitä jatkettiin viime kesänä vuodella.

Toista kauttaan HIFK:ssa pelaava Tyrväinen on noussut tällä sesongilla A-maajoukkueeseen.

Myös tähtihyökkääjä Joonas Raskilla on kysyntää ulkomailla. Ensisijaisesti KHL:ään tai Sveitsiin tähyävällä vauhtihyökkääjällä on myös sopimus ensi kaudesta HIFK:n kanssa, mutta sopimuksessa on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä.