Tappara kaatoi HPK:n jatkoajalla! Yllätysnimi nousi sankariksi

Julkaistu:

SM-liiga
Tappara siirtyi välieräsarjassa 2–1-johtoon.

Tappara–HPK 3–2 ja. (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Kahdesti tappiolla ollut Tappara nousi 3–2-jatkoaikavoittoon välieräsarjan kolmannessa ottelussa HPK:ta vastaan. Kotijoukkueen sankari oli hyökkääjä Joona Luoto, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Voit katsoa grafiikan myös täältä.

Luoto räjäytti Hakametsän riemuun jatkoaikaratkaisullaan ajassa 67.48.

Sarjan neljäs ottelu pelataan torstaina Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan Pallokerho avasi hanat Hakametsän tiistai-illassa jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Eetu Tuulola ohjasi Niklas Frimanin viivalaukauksen ohi Christian Heljangon.

Seitsemättä peräkkäistä finaalipaikkaa jahtaava Tappara ei kuitenkaan HPK:n väkevästä alusta häkeltynyt. Kotijoukkueen kapteeni ja kultakypärä Kristian Kuusela tasoitti pelin 1–1:een ylivoimalla ajassa 10.22.

Kuusela laukoi terävän rannelaukauksen b-pisteeltä, ja Matti Järvisen hyvän maskipelaamisen taakse jäänyt Emil Larmi oli maalillaan voimaton.

HPK siirtyi 2–1-johtoon toisen erän alussa ajassa 22.51 nelosketjun laiturin Miro Ruokosen uran ensimmäisellä SM-liigan pudotuspelimaalilla. Ruokonen, 23, harhautti nuorten maailmanmestarin Toni Utusen täysin kahville ja pääsi nokikkain Heljangon kanssa.

Tuntematon suuruus ei tilaisuuttaan hukannut vaan vei Kerhon uudelleen johtoon todella upealla maalilla.
Tällä kertaa vierasjohto ei ehtinyt vanheta kuin tasan kolme minuuttia, kunnes Joona Luoto tuikkasi maalinedustalta 2–2-tasoituksen.

Tapparan tasoituksen jälkeen HPK oli hieman niskan päällä ja pääsi pelaamaan ylivoimalla kahdesti putkeen mutta ei onnistunut siirtymään kolmatta kertaa johtoon.

Tappara ehti jo aloittaa juhlat kolmannen maalin kunniaksi 3. erän alussa, mutta päätuomari Mikko Kaukokari levitti välittömästi kätensä.

Valtteri Kemiläinen laukoi kiekon takatolpalta maaliin, mutta hetkeä aiemmin Tapparan Juhani Jasun kontakti oli kaatanut HPK:n veräjänvartijan Larmin, eikä tällä ollut mahdollisuutta torjua laukausta.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi päätti käyttää haasto-oikeuttaan. Tuomaristo pysyi kuitenkin kannassaan myös videotarkistuksen jälkeen, ja näin ollen Tappara menetti aikalisänsä.

Kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella peli oli yllättävänkin vauhdikasta, ja molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa johtomaaliin. Sitä ei kuitenkaan nähty ja ratkaisu haettiin jatkoajalta.

HPK pääsi hakemaan ratkaisua heti jatkoajan alussa ylivoimalla, mutta Tappara kesti pyörityksen. Vieraat tuhlasivat tiistaina kaikki viisi ylivoimamahdollisuuttaan.

Lopulta sankariksi nousi illan toisen osumansa ohjannut Luoto, joka ratkaisi pelin ajassa 67.48.

Jere Karjalainen sai kiekon hyökkäyspään aloituksesta ja laukoi sen kohti maalia. Luoto sai siihen lapansa väliin, eikä Larmille jäänyt mahdollisuuksia.

21-vuotias Luoto oli tehnyt edellisissä 25 liigapelissään tasan yhden maalin. Pudotuspeleissä urallaan pelaamissaan 29:ssa ottelussa Luoto oli osunut ennen tätä yhden kerran.

Tappara siirtyi välieräsarjan otteluvoitoissa 2–1-johtoon. Seuraava ottelu pelataan torstaina Hämeenlinnassa.

Päätapahtumat

(2.) Tappara–HPK (5.)

Pelatut ottelut:
To 4.4 Tappara–HPK 1–0
La 6.4 HPK–Tappara 4–1
Ti 9.4 Tappara–HPK 3–2 ja.

Tulevat ottelut:
To 11.4 HPK–Tappara
La 13.4 Tappara–HPK
Ma 15.4 HPK–Tappara (tarvittaessa)
Ke 17.4 Tappara–HPK (tarvittaessa)

Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Kärppien ja HIFK:n välinen toinen välieräsarja on tilanteessa 2–2. Sen viides ottelu pelataan perjantaina Oulussa.

Jatkoon vaaditaan neljä voittoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt