HIFK:n konkaritähden pudotuspelit alkoivat karulla tavalla – ”Olisin todellakin halunnut pelata”

Julkaistu:

SM-liiga
Tommi Santalan pudotuspelit alkoivat kovalla kakulla. Nyt hän ratkaisi HIFK:lle tärkeän voiton.
HIFK:n pudotuspelikevät alkoi löylytyksellä. HIFK hävisi vieraissa 0–6. Ilta oli sysimusta 39-vuotiaalle konkarisentterille Tommi Santalalle, joka taklasi polvellaan loppuhetkillä Mikko Kousaa. SM-liigan kurinpidolta tuli päälle kova tuomio: peräti viiden ottelun pelikielto.

Joku saattoi kuvitella, että Santalan kausi – ja mahdollisesti koko pitkä ura – on paketissa.

Ei ollut. Maanantaina Santala laukoi 1–0-maalin rangaistuslaukauksesta, kun HIFK voitti 2–0 ja tasoitti välieräsarjan voitot 2–2:een.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen täältä.

Santala käskettiin ampumaan rankkaria, kun Kärppien Jani Hakanpää kaatoi läpiajoon karkaamassa olleen Juho Keräsen.

– Tiesin, että olen yksi vaihtoehdoista, koska rankkarit ovat menneet ihan hyvin. Hyvä, että onnistuin. Se oli tärkeä maali, Santala sanoi.

Santala onnistui tutulla tavalla: suora, terävä laukaus räpyläkäden puolelta.

– Olen joskus suosinut harhautuksiakin. Se menee vähän kausittain. Tällä kaudella vedot ovat uponneet hyvin treeneissä. Minulla on hyvä CCM:n maila. Rankkaritkin ovat sitten menneet ihan hyvällä prosentilla.

Suomeen yli kymmenen vuoden kierrokselta viime kesänä palannut Santala on urallaan hävinnyt Sveitsin NLA:n, AHL:n ja KHL:n loppuotteluissa sekä useita välieräsarjoja SM-liigassa. Hän palasi HIFK:hon hakemaan kruunua uralleen. Ainoa tavoite kauteen oli voittaa mestaruus.


Oli kova paikka, kun hän joutui heti pudotuspelien alussa pitkään pelikieltoon.

– Olihan se minunkin mielestäni vähän kova pelikielto. Taklaus oli huono, ei kahta sanaa. Pleijareissa jokainen sekunti merkitsee. Se taklaus tuli pelin lopussa... No, se on ollutta ja mennyttä.

Santalan pelikiellon aikana HIFK voitti neljä peliä viidestä ja työnsi Pelicansin kesälomalle.

– Olisin todellakin halunnut pelata. Onneksi joukkue pelasi silloin hyvin, niin sinänsä se ei ollut pahaa aikaa.

Runkosarjassa ikänsä verran eli 39 pistettä tehneen Santalan rooli on pienentynyt kauden edetessä. Hän on silti yhä mukana ylivoimalla tuomassa laukaisu-uhkaa ja ottaa tärkeitä aloituksia.

– Yritän tehdä mitä koutsit haluavat. Peliminuutit eivät ole niin isoja, mutta pääsen ihan tärkeisiin paikkoihin mukaan. Kuten vaikkapa ampumaan rankkaria, Santala sanoi.

Niin Santalan kuin HIFK:nkin kausi on ollut vuoristoratamainen. Pudotuspelit ovat olleet jyrkkää nousua. Keskushyökkääjä uskoo, että IFK on kasvanut voittajaksi.

– Osoitimme taas, että voimme voittaa Kärpät, joka on todella hyvä joukkue. Me voimme lyödä kenet vain. Se on pienistä jutuista kiinni. Sarja on 2–2-tilanteessa, joten ei tässä vielä mestaruuksia voiteta. Peli kerrallaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt