HIFK:n maalivahdin karmea moka siivitti Pelicansin voittoon – illan sankari kuittasi viimeisen minuutin tapahtumista - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK:n maalivahdin karmea moka siivitti Pelicansin voittoon – illan sankari kuittasi viimeisen minuutin tapahtumista

Sarja jatkuu lauantaina Helsingissä.

Atte Engren yllätettiin toisesta päästä kenttää avauserässä.­

29.3.2019 22:05

Pelicans voitti HIFK:n puolivälieräsarjan viidennessä kohtaamisessa lukemin 5–1 ja venytti sarjan ainakin kuudenteen peliin. HIFK johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina.

Perjantain kohtaamisessa Pelicansin Artturi Toivola teki HIFK:ta vastaan yhden koko pudotuspelikevään erikoisimmista maaleista. Toivola laukoi alivoimalla purun omalta alueelta, ja lopulta kiekko päätyi pompun kautta HIFK:n verkkoon ohi unessa olleen Atte Engrenin.

Maali oli koko ottelun kannalta valtava, sillä sen ansiosta lahtelaiset karkasivat 2–0-johtoon. HIFK ei päässyt peliin mukaan, vaan Pelicans korjasi himoitsemansa voitoin lopulta maalein 5–1.

– Aina noissa puruissa yrittää vähän katsoa myös maalia, mutta aika hyvän pompun se sitten kieltämättä otti, Toivola kertasi hymyillen.

Maali vapautti Pelicansin pelaamista. Edellisissä otteluissa näkynyt puristaminen hellitti ainakin hetkeksi.

– Aina maali antaa itseluottamusta itselle ja koko joukkueelle siinä samalla. Kivempi se on tehdä maaleja kuin ottaa niitä omiin, Toivola murjaisi.

Toivolan osuma ei ollut Pelicansin ja HIFK:n välisen ottelusarjan ensimmäinen erikoinen pomppumaali. Toisessa kohtaamisessa HIFK:n Sakari Salminen tälläsi kiekon ylärimaan, josta peliväline nousi pystysuorasti ylöspäin pudoten lopulta pompun kautta maaliin.

Viidennen ottelun päätösminuutilla Toivola napautti illan toisen osumansa sinetöiden loppulukemat 5–1:een. Osuma oli Toivolan mielestä hyvä kuitti turhautuneille petopaidoille.

– HIFK:ta vastaan nuo ottelun loput ovat olleet vähän tuollaisia, ja täytyy pitää päät ylhäällä, ettei satu mitään. Ihan hyvin vissiin hoidettiin se, Toivola napautti.

Artturi Toivola (kesk.) osui kahdesti perjantai-iltana Lahdessa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?