SM-liigatuomio: 0+0=0! Mikä vaivaa Kärppien kultapoikia – entä Pekka Virtaa?

Julkaistu:

sm-liigatuomio
Ilta-Sanomien raati käy läpi SM-liigan puolivälierien puheenaiheet tuttuun persoonalliseen tyyliinsä.
Ilta-Sanomien toimittajat Vili Pesu, Ville Touru ja Tommi Koivunen perkaavat SM-liigan neljännet puolivälieräottelut.
  • HIFK–Pelicans 3–1 (0–0, 1–0, 2–1). HIFK johtaa voitoin 3–1.
  • Ilves–Kärpät 2–3 ja. (1–2, 0–0, 1–0, 0–1). Kärpät välieriin voitoin 4–0.
  • HPK–TPS 2–1 (1–0, 0–1, 1–0). HPK johtaa voitoin 3–1.
  • Lukko–Tappara 1–2 (1–2, 0–0, 0–0). Tappara välieriin voitoin 4–0.
Pelicans ja HIFK kohtaavat perjantaina Lahdessa. TPS ja HPK ottavat mittaa toisistaan samana päivänä Turussa.

Vili Pesu

Tähti: Kärppien työmiesosaston Jari Sailio (2+1) oli elementissään Tampereella. Sailio tunki itsensä ja kovaa vauhtia kasvavan partansa vastustajan maalin edustalle ja näytti mallia pudotuspelityylistä esimerkiksi Kärppien alle 20-vuotiaiden maailmanmestareille.

Puheenaihe: 475 liigaottelua Lukossa pelannut puolustaja Janne Niskala, 37, jäi liigavauhdista jo syksyllä. Hän ei mahtunut kokoonpanoon pudotuspeleissä kertaakaan. Huhujen mukaan Niskalalle luvattiin muutama vuosi sitten, että hän saa pelata Raumalla niin pitkään kuin itse haluaa – ja hyvällä palkalla. Ei taida haluta enää.

Moka: TPS:n Aleksi Salonen otti 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Temppu oli turha. ”Sählä” olisi joutanut tempustaan suihkuun. Saa nähdä, miten SM-liiga mokaa tämän tapauksen.

Tyyli: Tapparan Antti Erkinjuntti ja Matti Järvinen veivasivat Lukon puolustuksen oikea-aikaisilla siirroillaan täysin solmuun. Lukon pelaajien onneksi Raumalla oli niin vähän yleisöä, että harva todisti heidän avuttomuuttaan Erkinjuntin viimeistelyyn päättyneessä puijausketjussa.Yllätys: Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei syyttänyt ketään Lukon tappiosta. Yleensä hän on nostanut jonkun syntipukin esiin keinovarastostaan. No, eipä nollan oman joukkueen voittoa ja neljä vastustajan riemusaattuetta jättänyt läheltä tai kaukaa haetuille selityksille sijaa.

Ville Touru

Tähti: Christian Heljanko oli ennen uransa ensimmäisten SM-liigan pudotuspelien alkua Tapparan suurin kysymysmerkki. Ei ole enää. Hän oli voiton takuumies jokaisessa neljässä pelissä ja osoitti, että joukkue ei kaadu ainakaan maalivahtipeliin.

Puheenaihe: Pelicansin kontatessa HPK on ottamassa itselleen kauden yllättäjän viittaa. Se on enää voiton päässä ensimmäisestä välieräpaikastaan yhdeksään vuoteen. Jos sarjojaan 3–1 johtavat Kerho ja HIFK menevät jatkoon, välieräparit ovat Kärpät–HIFK ja Tappara–HPK.

Moka: 0+0=0. Runkosarjassa liukuhihnalta pisteitä nakutellut Kärppien nuorisokaksikko Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari hiihteli puolivälierät läpi kiikaritehoin. Ovatko tosipelit sittenkin vielä liian kovia näille pojille?

Tyyli: Viisi edellistä mestaruutta keskenään jakaneet Kärpät ja Tappara rynnistivät jälleen mestarillisin elkein jatkoon puolivälieristä suoraan neljässä pelissä. Kumpikaan ei dominoinut mutta teki, mitä voittoon vaadittiin. Molemmat saavat lepoedun viikon päästä alkaviin välieriin.


Yllätys: Kun Pelicans murjoi HIFK:n sarjan avauksessa harvinaisen tylysti 6–0, moni ei varmasti uskonut, että seuraavissa kolmessa pelissä juhlii IFK. Kaiken lisäksi sen esitykset ovat olleet todella vahvoja ja voitot täysin ansaittuja. Käänsikö Tommi Santalan avauspelin loppuhetkien törkyniitti sarjan?

Tommi Koivunen

Tähti: HIFK:n maalivahti Atte Engren. Raumalainen on saanut syystäkin kritiikkiä kauden aikana, mutta nyt, tärkeimmällä hetkellä, hän on ollut loistava. Kiitos kuuluu toki myös HIFK:n viisikkopuolustukselle. Engrenin venytys Juhamatti Aaltosen laukauksen eteen saattoi olla ratkaiseva koko ottelusarjan kannalta.

Tarina: Tyrväisen veljesten Antin (Pelicans) ja Juhani (HIFK) välinen kaksintaistelu yltyy. Eilen Antti kävi pienen nahinan jälkeen ilmoittamassa Juhanin mukaan, että ”älä hypi”. Ohje oli sikäli osuva, että kumpikin fyysisistä veljeksistä on välillä pyrkinyt hakemaan etua kevyen näköisillä kaatumisilla. Viihdyttävä kaksikko!Moka: SM-liiga elää tiedottamisessaan suunnilleen vuotta 2001. Nyt Kärppien pääkäskijä Mikko Manner kertoi Jussi Jokisen pelikiellosta ennen kuin liiga ehti tiedottaa koko asiasta.

Tyyli: Välillä ylimieliseltä kaukalossa näyttävä HIFK:n puolustaja Kyle Quincey pelasi todella varmaotteisen ja hienon pelin. 33-vuotias kanukki piti Pelicansin hyökkääjiä välillä pilkkanaan. Yksi illan kruunuista oli spin-o-rama kiekon kanssa omassa päädyssä.

Yllätys: Mitä Raumalla oikein tapahtui? Tappara voitti Lukon 2–1. Eihän tämän näin pitänyt mennä. Kaikki kolme aiempaa peliä päättyivät kirvesrinnoille 3–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt