Tappara lähetti Lukon kesälomalle – ratkaisupeli ei kiinnostanut Raumalla

Julkaistu:

SM-liiga
Lukko joutui pelaamaan kauden viimeisen ottelunsa kotijäällään lähes puolityhjälle hallille.
  • Lukko–Tappara 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
  • Tappara välieriin otteluvoitoin 4–0
Neljättä ja ratkaisevaa puolivälieräottelua seurasi paikan päällä vain 3 066 katsojaa. Kivenkova Tappara lähetti Christian Heljangon johdolla kotijoukkueen kesälomille suoraan otteluvoitoin 4–0.

Tapparan avausmaali syntyi Lukon puolustuspään virheestä, kun kotijoukkueen Mark Auk menetti tasapainonsa ja koitti omalla siniviivalla tavoitella Tapio Laaksoa. Antti Erkinjuntti sai syötönkatkon ja pelasi Matti Järvisen kanssa tyylikkäällä syöttödrillillä Lassi Lehtisen ulos tilanteesta. Erkinjuntti sai laittaa kiekon tyhjään rysään.

Kolme minuuttia myöhemmin Otto Rauhalan siniviivarannelaukaus pääsi helpon näköisesti yllättämään Lehtisen jo toistamiseen ja se oli päävalmentaja Pekka Virralle liikaa: Lukko vaihtoi maalivahtia ajassa 16.16. Torjuntavastuun otti Oskari Setänen.

Lukko sai kavennettua erän lopulla tilanteeksi 1–2, kun Tapparan Valtteri Kemiläinen katkaisi heittäytymällä Aaro Vidgrenin syötön maalin edessä ja ohjasi polvisuojuksillaan kiekon omaan verkkoon. Toisessa ja kolmannessa erässä maaleja ei enää nähty.

Jälleen ottelun sankariksi noussut maalivahti Heljanko venyi kiekon eteen 32 kertaa.

– Silloin kun peli kulkee, niin tolpatkin ovat maalivahdin puolella, mies naurahtaa viitaten Lukon useaan tolppalaukaukseen.

– Kaikki neljä peliä olivat tiukkoja yhden maalin pelejä. Maalinteko- ja maalinestopelissä ratkaisut syntyivät, kiitos valmentajan, voisi sanoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt