Kommentti: SM-liiga antoi Kärppien Jussi Jokiselle perustellun pelikiellon – mutta mokasi silti raskaasti

Julkaistu:

Kommentti
Tieto Jussi Jokisen pelikiellosta tuli Yleisradion kautta. SM-liigasta tällainen antaa taas kerran amatöörimäisen kuvan, kirjoittaa urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen.
Kärppien Jussi Jokinen joutuu jättämään keskiviikkona pelattavan SM-liigan neljännen puolivälieräottelun Ilvestä vastaan väliin pelikiellon takia.

Asian kertoi Yle urheilulle Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ilmeisesti aamuharjoitusten yhteydessä Tampereella keskiviikkoaamuna.

Pelikielto tuli Jokisen jalkapyyhkäisystä, jolla hän kaatoi Ilveksen Arttu Ruotsalaisen jään pintaan.

Yle julkaisi juttunsa aamulla kello 10.29. En tiedä kuuluuko uutisvoitto Mannerille vai Ylelle, mutta SM-liigalle tästä ei kuulu kuin pyyhkeitä.

Kurinpito on ollut yksi liigan suurimmista epäonnistumisista 2010-luvulla, ja käynnissä oleva kausi jää historiaan yhtenä sekaisimmista.

Myös keväällä on arvottu pelikieltoja sormi suussa, mutta se menee jo alle kaiken arvostelun, että seurat joutuvat – tai ylipäätään ehtivät – itse kertomaan pelikieltopäätöksistä julkisuuteen.

Liiga tiedotti Jokisen tempun asettamisesta kurinpitodelegaation käsittelyyn tiistaina. Seuraavan kurinpitouutisen liiga sai ulos keskiviikkona aamupäivällä, kun se kertoi, ettei TPS:n Lauri Pajuniemelle tullut pelikieltoa hänen taklauksestaan maanantaina HPK:ta vastaan.

Noin kello 12.45 liigan Twitter-tili ja liiga.fi kertoivat Jokisen pelikiellosta, joka siis oli tiedossa jo aamulla, kun Mannerkin oli siitä jo kuullut.

Miksi kertominen kesti niin kauan? Mikä järki liigan on pantata tietoa enää sen jälkeen, kun tieto on seuralle kerrottu?

On vaikea ymmärtää tuntien viivettä isossa uutisasiassa. Jokisen pelikielto on sääntöjen mukainen, mutta hänen jäämisensä pois illan ottelusta oli keskiviikkopäivän ykkösuutinen jääkiekossa. Jokinen on eittämättä yksi kevään kirkkaimmista tähdistä.

Yleinen mielipide kurinpidon johdonmukaisuudesta on jossakin surullisen ja säälittävän välimaastossa. Hidas tiedottaminen ei tätä kuvaa kirkasta.

On taas aivan liian helppoa lisätä hashtag puuhastelu kaikkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt