HIFK:n kantti kesti hurjassa trillerissä – nousi Lahdessa nöyryytetyn asemasta jo kuskin paikalle

Julkaistu:

SM-liiga
Voittomaalin viimeistellyt Iikka Kangasniemi katsoi ottelusarjan ensimmäisen ottelun televisiosta ja toisen katsomosta.
  • Pelicans–HIFK ja. 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
  • Otteluvoitot 1–2
Vihdoin se tapahtui!

HIFK onnistui voittamaan Pelicansin Lahdessa monen kerran yrittämisen jälkeen. Samalla HIFK käänsi otteluparin ensimmäisen kohtaamisen täydellisen nöyryytyksen vahvuudeksi Pelicansia vastaan. Seuraavassa ottelussa HIFK:lla on mahdollisuus ajaa Pelicans kesäloman partaalle.

Illan sankariksi nousi petopaitojen Iikka Kangasniemi, joka palasi sairastuvalta kamppailun ratkaisijaksi. Viime kaudella Lahdessa pelannut Kangasniemi rankaisi entistä joukkuettaan HIFK:n kannalta parhaassa mahdollisessa paikassa.

– Totta kai siinä on pieni ekstra, kun täällä tekee (maalin), mutta periaatteessa ihan sama, ketä vastaan se tuli. Voitettiin matsi, Kangasniemi linjasi.

Kangasniemen mielestä ensimmäinen peli antoi väärän kuvan otteluparista. Pelicans voitti avauskohtaamisen peräti 6–0.

– Ekan pelin numerot eivät kertoneet koko totuutta. Totta kai jotain juttuja pitää käydä läpi, kun tulee turpaan. Suunta on nyt oikea, Kangasniemi totesi.

Kangasniemi ei pelannut ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa loukkaantumisen vuoksi. Kolmannessa kohtaamisessa Kangasniemi oli pelikunnossa ja toi HIFK:n pelaamiseen kaivatun lisävaihteen. Ensimmäisen ottelun Kangasniemi katsoi televisiosta, toisen katsomosta.

– Odotin tosi paljon tätä peliä. Se on aina vaikeampi katsoa sivusta pelejä. Kiva oli vihdoin päästä pelaamaan. Pelien katsominen jännittää paljon enemmän kuin pelatessa, Kangasniemi kertoi.

– Mun mielestä pelattiin tänään fiksusti ja kärsivällisesti. Saatiin palkinto sitten siitä kärsivällisyydestä, Kangasniemi kuvaili.

Vieraiden kärsivällisyyttä koeteltiin ensimmäisessä erässä. Kangasniemi luuli vieneensä HIFK:n jo kahden maalin johtoon, mutta lopulta maali hylättiin lahtelaisten haaston seurauksena. Pelicans onnistui tasoittamaan toisessa erässä, mutta lopulta HIFK:n kantti kesti voittoon saakka.

HIFK-käskijä Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen taskurakettinsa paluuseen.

– Hieno homma Iikalle, että sai palkinnon. Varsinkin, kun Pelicans onnistui tekemään alivoimalla maalin ennen sitä. Sen jälkeen erinomaista peliä, Pikkarainen kehaisi.

Ottelusta muodostui hurja trilleri, jonka voittajaa saatiin jännittää loppuun saakka. Pikkaraisen mukaan HIFK:n muodonmuutos ei ollut niin suuri kuin ensimmäisen ja kahden viimeisen ottelun tulokset antavat ymmärtää.

– Henkinen maailma on iso asia pudotuspeleissä ja siinä kasvaminen. Pelicans oli ensimmäisessä pelissä lähellä parastaan, mutta ei ne numerot olleet totuudenmukaiset kuitenkaan. Jos peli olisi ollut niin selvä niin ei varmaan olisi ollut eväitä voittaa nytkään, Pikkarainen näki.

Ottelusarja on nyt uudessa tilanteessa: etu on HIFK:lla. Asetelman käsittely keskiviikkona HIFK:n kotiottelussa ratkaisee paljon.

– Käsitellään tämä esitys niin kuin muutkin, rehellisesti. Sieltä sitten kaivetaan myös ne asiat, joissa jäi parannettavaa, Pikkarainen summasi.

Tilastot:

1. erä: 3.17 Joonas Rask (Erik Thorell) 0–1.

Jäähyt: 19.26 Niko Kivelä Pelicans 2 min.

2. erä: 31.58 Miska Siikonen 1–1 av.

Jäähyt: 24.07 Joonas Lyytinen HIFK 2 min, 30.42 Jesse Saarinen Pelicans 2 min, 35.48 Juho Olkinuora Pelicans 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jatkoaika: 5.54 Iikka Kangasniemi (Kyle Quincey-Joonas Lyytinen) 1–2 yv.

Jäähyt: 5.01 Alexsandr Shchemerov Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 4x2 min=8 min, HIFK 1x2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Juho Olkinuora Pelicans 12+10+14+5=41, Atte Engren HIFK 6+7+9+1=23.

Yleisöä: 5371.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt