Ykköskentän tehotykit pelastivat Kärpät: ”Pulassa oltiin taas”

Julkaistu:

SM-liiga
Jussi Jokinen ja Ville Leskinen ovat piikit Ilveksen lihassa.
  • Kärpät–Ilves 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
  • Otteluvoitot 3–0
Runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Kärppien meno puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan on ollut tahmeaa. Oululaisjoukkue on saanut monisylinterisestä turbokoneestaan kunnolla tehoja irti vain lauantaina pelatun toisen ottelun päätöserässä.

Juuri siksi Ilves on sinnitellyt kuin piikkinä Kärppien lihassa, mutta kolmas ottelu saattoi vallan hyvin koitua sarjan lopulliseksi ratkaisuksi.

Ilves pystyy nollaamaan aika optimaalisella tavalla muut Kärppien kentälliset, mutta yksi vetää oululaisia perässä silloin, kun muilla on vaikeaa.

NHL-konkari Jussi Jokinen ja Ville Leskinen iskivät tehot 1+1 mieheen kahdella lähes identtisellä osumalla.

SM-liiga julkaisi videon Leskisen tekemästä ottelun voittomaalista Twitterissä.Molemmat maalit tulivat irtokiekoista vastustajan maalin edestä, jonne tiensä oikea-aikaisesti löytävät vain kovat ratkaisijat.

Ykköskenttä käänsi pelin Kärpille hetkellä, jolloin muu joukkue heiltä sitä tarvitsi.

Keskellä operoiva ruotsalaissentteri Nicklas Lasu on ollut kenties Kärppien paras yksittäinen pelaaja koko ottelusarjassa, mutta Jokinen ja Leskinen hoitivat maanantai-iltana voiton Kärpille.

Kolmessa ottelusarjan pelissä Leskinen on tehnyt tehot 1+4=5 ja Jokinen 2+3=5. Kaksikon merkitystä ei voi väheksyä, sillä Ilves kärsii kylmäpäisten ratkaisijoiden puutteesta ja joukkue on tehnyt kahdessa pelissä vain yhden maalin.

– Pulassa oltiin taas, mutta koko ajan oli uskoa, että sieltä tullaan vielä. Ykköskenttä on kantanut meitä koko sarjan, johtanut aivan erinomaisesti. Meikäläinen voi olla tässä aika kiitollisten lamppujen alla, Kärppien valmentaja Mikko Manner sanoi suoraan.

Kärppien vahvuus on laaja ja luisteluvoimainen pelaajamateriaali, joka ruokkii samalla myös yksilötasolla pelaajia nousemaan esiin.

Parhaimmillaan joukkue pelaa aivan pysäyttämätöntä hyökkäysrallia. Kun joukkueen peli takkuaa vähänkin, Kärpät tarvitsee ratkaisijakseen ykköskenttää. Se on muodostamassa joukkueiden välille ratkaisevan eron pienten marginaalien ottelusarjassa.

Tilastot:

1. erä: 2.56 Teemu Rautiainen (Arttu Ruotsalainen-Oskari Laaksonen) 0–1.

Jäähyt: 8.43 Mike Halmo Ilves 2 min.

2. erä: 33.51 Jussi Jokinen (Atte Ohtamaa-Ville Leskinen) 1–1.

3. erä: 43.37 Ville Leskinen (Jussi Jokinen-Teemu Kivihalme) 2–1.

Jäähyt: 52.47 Aleksi Heponiemi Kärpät 2 min, 52.47 Eero Savilahti Ilves 2 min, 59.43 Jari Sailio Kärpät 2 min.

Jäähyt yhteensä: Kärpät 2x2 min=4 min, Ilves 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Veini Vehviläinen Kärpät 6+8+12=26, Lukas Dostal Ilves 7+8+4=19 (pois: 58.43–60.00).

Yleisöä: 4932.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt