HIFK ja TPS trillerimäisiin jatkoaikavoittoihin! Kärpät ja Tappara jo välierien porteilla

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
Kolmannet puolivälierät pelattiin maanantaina.
3. puolivälierien tulokset:
  • TPS–HPK 3–2 ja. (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)
  • Pelicans–HIFK 1–2 ja. (0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
  • Kärpät–llves 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
  • Tappara–Lukko 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)
Kärpät ja Tappara karkasivat otteluvoitoissa jo 3–0-johtoon. HIFK ja HPK puolestaan johtavat sarjojaan nyt 2–1.

Seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona.

TPS–HPK 3–2 ja. (otteluvoitot 1–2)

Viime kevät mukaan lukien ennen maanantain ottelua jo seitsemän peräkkäistä pudotuspeliottelua hävinnyt Turun Palloseura oli tiukassa paikassa kotikaukalossaan.

Sarjaa voitoin 2–0 johtanut HPK siirtyi 1–0-johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen maalinedustalle unohdetun Janne Tavin osumalla.

HPK oli karata jo kahden maalin päähän juuri ennen avauserän loppua, mutta Jere Innalan laukaus osui kotijoukkueen onneksi vain ylärimaan.

Kotijoukkue pääsi tuulettamaan vihdoin ajassa 36.31, kun Otto Nieminen napautti ylivoimalla maalinedustalta 1–1-tasoituksen.

TPS meni ensi kertaa ottelusarjassa johtoon ajassa 45.39, kun neloaketjun romuluinen laituri Jonne Virtanen survoi pelivälineen reppuun.

Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin sekuntia vajaat kaksi minuuttia, kunnes Markus Nenonen nosti HPK:n tasoihin.

Kolmannessa erässä ei nähty enää lisämaaleja, ja ottelu eteni jatkoajalla.

Maalipaikat olivat jatkoajalla kortilla.

Lopulta elintärkeän voiton TPS:lle ratkaisi Otto Nieminen illan toisella osumallaan ajassa 79.01. Nieminen sai kiekon maalinedustalla ja laukoi sen yläkulmaan ohi Emil Larmin.

Voitolla TPS kavensi otteluvoitot 1–2:een.


Pelicans–HIFK 1–2 ja. (otteluvoitot 1–2)

Lahdessa HIFK avasi maalihanat jo ajassa 3.17, kun Joonas Rask pääsi nokikkain lahtelaisveskari Jussi Olkinuoran kanssa ja vei helsinkiläiset 1–0-johtoon.

HIFK juhli jo toista maalia avauserän puolivälin jälkeen, mutta se hylättiin lopulta videohaaston jälkeen. Maalille vauhdilla ajaneen Teemu Erosen havaittiin estäneen Olkinuoran torjuntatyöskentelyä, kun Iikka Kangasniemi lapioi pelivälineen reppuun.

Vieraat hallitsivat tapahtumia myös toisen erän alussa, mutta Pelicans tasoitti pelin 1–1:een ajassa 31.58. HIFK:n puolustus löysäili ylivoimalla, ja Miska Siikonen kävi tuikkaamassa tasoituksen alivoimalla.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, ja ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Illan sankariksi nousi lopulta kauden ensimmäistä pudotuspeliään pelannut HIFK:n taskuraketti Iikka Kangasniemi. Vielä viime kaudella Pelicansia edustanut Kangasniemi tuikkasi irtokiekosta 2–1-voittomaalin ylivoimalla ajassa 65.54.

Läpi ottelun niskan päällä ollut HIFK on noussut nyt kahden peräkkäisen voiton ansiosta ottelusarjassa 2–1-johtoon. Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Helsingissä.


Kärpät–Ilves 2–1 (otteluvoitot 3–0)

Kaksi ensimmäistä peliä hävinnyt Ilves aloitti vahvasti Oulussa. Arttu Ruotsalainen vapautti Teemu Rautiaisen läpiajoon, ja tämä uitti kiekon komeasti rystypuolelta sisään. Ilveksen maali syntyi ajassa 2.56.

Ilves oli lähellä karata toisen erän puolivälin jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle, mutta tolppa pelasti Kärpät.

Jussi Jokinen nosti kotijoukkueen lopulta tasoihin ajassa 33.51. Jokinen lapioi limpun häkkiin maalinedusruuhkasta.

Kärpät tuli kolmanteen erään hurjana ja myllytti ensimmäiset minuutit Ilveksen kenttäpäädyssä. Lopulta kultakypärä Ville Leskinen laukoi pudotuspelien avausmaalillaan pelin 2–1:een ajassa 43.37.

Se jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Ilves jahtasi vielä lopussa vimmatusti tasoitusta, mutta Kärpät kesti ja siirtyi 2–1-voitolla ottelusarjassa jo 3–0-johtoon.

Sarja on ensi kertaa katkolla keskiviikkona Tampereella.


Tappara–Lukko 3–2 (otteluvoitot 3–0)

Tampereella vierasjoukkue Lukko avasi hanat avauserässä Brandon DeFazion maalilla. Kanadalaishyökkääjä karkasi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen yhdessä maanmiehensä Justin Danforthin kanssa ja pääsi napauttamaan suoraan syötöstä 1–0-maalin ajassa 12.20.

Tappara nousi tasoihin heti toisen erän alussa ylivoimamaalilla: Kristian Kuusela pääsi laukomaan b-pisteeltä suoraan syötöstä, ja Oskari Setänen oli voimaton maalillaan.

Sama mies oli asialla vain kaksi minuuttia myöhemmin. Kuusela vei nopean hyökkäyksen päätteeksi Tapparan 2–1-johtoon ajassa 24.15.

Lukko kampesi kuitenkin pelin 2–2:een toisen erän puolivälissä Danforthin ylivoimamaalilla.

Tappara meni jälleen johtoon kolmannen erän alussa, kun Tuukka Mäntylän vihainen lämäri painui verkkoon ajassa 43.52.

Se jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi, ja Tappara karkasi otteluvoitoissa jo 3–0-johtoon. Se on voittanut sarjan kaikki kolme ottelua lukemin 3–2.


Päätapahtumat

Puolivälierien otteluvoitot

(1.) Kärpät 3–0 Ilves (8.)
(2.) Tappara 3–0 Lukko (7.)
(3.) Pelicans 1–2 HIFK (6.)
(4.) TPS 1–2 HPK (5.)

Seuraavat pelit pelataan keskiviikkona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt