Juhamatti Aaltonen nöyryytti HIFK:ta – ”Nämä ovat hienoja pelejä”

Julkaistu:

sm-liiga
Juhamatti Aaltonen syötti kolme maalia.
Pelicans–HIFK 6–0

Otteluvoitot 1–0

Ruotsissa umpikujaan ajautunut Juhamatti Aaltonen elää uutta kevättä Lahdessa. Puolivälierien ensimmäisessä kohtaamisessa Aaltonen ei antanut armoa HIFK:lle, vaan suorastaan nöyryytti petopaitoja. Pelicans otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin tylyin 6-0-lukemin.

–Nämä ovat hienoja pelejä. Itellä on pari vaikeaa kautta alla ja tulin tänne sillä asenteella, että yritän olla nälkäinen ja pelata hyvin. Hyvä tatsi oli, Aaltonen hymyili.

33-vuotias Aaltonen sai ottelussa kolme syöttöpistettä. Saldo olisi voinut olla jopa muhkeampi. Kolmannessa erässä Aaltonen oli loistavassa maalipaikassa, mutta laitahyökkääjä valitsi tällä kertaa syötön.

–Aattelin, että siinä on (Miihkali) Teppo vapaana, mutta ehkä hän ei oottanut enää syöttöä. Pitäs olla noissa tilanteissa tylympi, eikä alkaa leikkiä noissa. Vähän se peli meni siihen, koska johdettiin niin reilusti, Aaltonen myönsi.

Aaltonen oli elementissään heti ottelun alussa pohjustaen Pelicansin kaksi ensimmäistä maalia taidokkailla syötöillä. Ensin Aaltonen antoi millintarkan syötön HIFK-pelaajien läpi takatolpalle. Ensimmäisen erän lopulla Aaltonen ryösti kiekon HIFK:lta ampaisten ylivoimahyökkäykseen. Laukauksen sijaan Aaltonen antoi lättysyötön Jesse Saariselle, joka laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

Tällä kaudella Aaltonen teki Ruotsin Skellefteåssa 35 ottelussa 1+8=9 tehopistettä. Pelicansissa Aaltonen iski 11 runkosarjaottelussa 9+4=13 pistettä. Ero pelkästään pisteitä vertaillen on valtava. Sitä se on myös henkisesti. Jääkiekko on Aaltosen mielestä taas kivaa.

–Kyllä sitä mietti alkuun, että mitä siitä tullee. Taidot kyllä tiesi, ettei siinä mielessä mitään hätää ole. Nyt homma on oikeilla raiteilla, mutta tietysti tämä oli vain yksi peli, Aaltonen muistutti.