Kommentti: HIFK:lta häpeällinen esitys – mikä yhdistää lopun hölmöilijöitä?

Julkaistu:

sm-liiga
HIFK:lla ei ollut mitään mahdollisuuksia Pelicansia vastaan, kirjoittaa Tommi Koivunen.
Se oli brändihokia se. 6–0 pataan, ja 12 sekuntia ennen loppua suihkukomennus polvitaklauksesta.

Helsingin IFK aloitti SM-liigan pudotuspelit häpeällisellä esityksellä. HIFK:lla ei ollut mitään palaa Pelicansin vieraana.

Kaiken kruunasi Tommi Santalan ruma polvitaklaus Pelicansin tähtipuolustajaan, jopa liian vähälle huomiolle jääneeseen Mikko Kousaan, joka on kasvanut todelliseksi johtajaksi.

Markus Kankanperä yritti ennen Santalan ulosajoa hakea asetelmia isottelemalla Henrik Nilssonille ja Miihkali Tepolle. Pelicans piti pään kylmänä, Kankaanperä istui pelin loppuun asti jäähyaitiossa.

Mikä yhdistää Kankaanperää ja Santalaa? He ovat uransa ehtoopuolella olevia pelaajia, joiden käyrä sojottaa voimakkaasti alaspäin. Pelaajia, joiden kai pitäisi olla jonkinlaisia johtajia joukkueessaan.

Kun Kankaanperä istui jäähyaitiossa ja Santala oli jo pukukopin puolella, Oliwer Kaski täräytti siniviivasta illan toisen maalinsa ja viimeisteli 6–0-loppulukemat.

Se oli aika osuvaa.

Kaski, 23, joka – kuten kaikki tietävät – pelasi vielä viime kaudella HIFK:ssa ja takoi nyt runkosarjassa 51 pistettä, saa kauden jälkeen valita useista vaihtoehdoista, minkä NHL-seuran tarjoukseen hän tarttuu.

Hän on vain jäävuoren huippu Ville Niemisen luotsaamassa joukkueessa, joka on täynnä uransa parasta kiekkoa pelaavia nuoria ja vähän vanhempiakin pelaajia.

HIFK:n isoin mahdollisuus oli Pelicansin paineensietokyvyn pettämisessä, avausmatsin voittamisessa tai lahtelaisten maalivahtipelin pettämisessä.

No, ei kauhean hyvältä näytä.

Jussi Olkinuora ei JYPin maalivahtina onnistunut viime kevään puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan. Nyt hän oli yksi kentän kuninkaista ja torjui eleettömästi 33 kertaa. Epätasaisesti läpi kauden pelannut Atte Engren oli HIFK:n maalilla kehno.

Kevätkausi on ollut HIFK:n pääkäskijälle Jarno Pikkaraiselle ennen kaikkea valmistautumista ensi kauteen vaikeista lähtökohdista. Jotain pitäisi nyt keksiä, sillä näin häpeällisillä esityksillä lähtölaukaus tulevaan ei voisi olla huonompi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt