Tyrväisen veljekset kohtaavat SM-liigan odotetussa pudotuspelisarjassa – ”Tiedän, että lahtelaiset syttyvät IFK:sta”

Julkaistu:

SM-liiga
HIFK:n Juhani Tyrväinen kohtaa veljensä ja entisen seuransa torstaina alkavassa puolivälieräsarjassa.
Vain voittajat muistetaan. Viime kevät SM-liigassa jäi mieleen Kärppien mestaruudesta ja maalivahti Veini Vehviläisen superkeväästä.

Oli silti lähellä, että Kärppien sijaan loppuotteluissa olisi pelannut HIFK. Jättiläisten välinen välieräsarja venyi seitsemänteen peliin, jonka oululaiset voittivat kotonaan 2–1.

Kärpät on taas pudotuspelien megasuosikki. Mutta mitä kuuluu HIFK:lle, jonka kausi oli viime kauden tapaan ailahteleva?

– Kaikki ovat ulkopuoleltakin nähneet, että meillä on ollut vaikeaa. Niin oli viime vuonnakin. Näen, että jonkinnäköinen henkinen stressitaso vähän laskee, kun päästään pleijareihin. Jos peilaa viime vuoteen, niin hitsauduimme silloinkin hyvin yhteen. Finaalipaikka oli lähellä, HIFK:n ykkössentteri Juhani Tyrväinen näkee.

HIFK voitti SM-pronssia, mutta välierätappio otti koville.

– Katsoin vielä pari viikkoa kauden jälkeenkin otteluiden hailaitteja ja mietin, kuinka pienestä se oli kiinni.

– Seiskapelin jälkeen oli kuitenkin sikäli hyvä fiilis, että pystyimme pelaamaan joukkueena niin hyvin kuin pystymme. Ei tullut mitään emämunauksia tai vastaavaa. Kärpät oli vain hyvä, Tyrväinen sanoo.

Nyt HIFK lähtee altavastaajana haastamaan Pelicansia. Isoa pahaa Pelicansia, joka on ollut kevään puhutuin joukkue ja viime vuosina ryöstänyt HIFK:n brändin.

Asetelma sarjaan on jo muutenkin kiihkeä. Lisäksi lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti Tyrväinen kohtaa nyt ex-seuransa ja mm. veljensä Antti Tyrväisen.

– Olen ollut samassa tilanteessa myös Pelsun puolella ja pelannut HIFK:ta vastaan pudotuspelejä. Tiedän, että lahtelaiset syttyvät IFK:sta. Lahdessa on paljon IFK:n faneja, ja lahtelaiset tykkäävät myös tulla tänne. Halleissa on varmasti hyvä meininki. Ei voisi parempaa toivoa, Antti Tyrväinen sanoo.

– Runkosarjapeleissäkin on pientä ekstraa, kun pelataan kavereita vastaan ja pelien jälkeen käydään tilanteita läpi. Nyt pelataan vähintään neljä peliä ennen kuin voi käydä juttuja läpi. En osaa edes sanoa, mitä odottaa. Ystävät pitää unohtaa, kun pelit alkavat, Tyrväinen linjaa.


Sarjasta veljeä vastaan tulee erityinen.

– Se on tosi jännittävää minulle ja Antille, mutta varmaan sukulaisille vielä isompi juttu katsomossa. Saa nähdä, miten he reagoivat, kun toinen tippuu ja toinen voittaa. Hyvä puoli on siinä, että toinen veljeksistä menee mitalipeleihin.

Pudotuspelit ovat oma maailmansa, kuten yksi maailman väsyneimmistä kiekkokliseistä kuuluu.

– Perusajatus pelin jälkeen vähän muuttuu. On tavallaan ihan sama, häviääkö yhdellä vai useammalla maalilla. Vain voitolla on merkitystä. Ainakin itse pystyn vähän paremmin nollaamaan tilanteen, Tyrväinen kuvailee.

– Sellainen huoli kaikesta muusta vähän katoaa. Runkosarjassa miettii ja huolehtii, että missä me oikein menemme ja mikä on runkosarjan tilanne.

Ennakkosuosikki Pelicans voitti joukkueiden väliset runkosarjakohtaamiset tällä kaudella 4–0 ja viime kaudella 3–1. Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, mutta ehkä siinä piilee myös vasta toista kertaa historiassaan kotiedun napanneen Pelicansin heikkous.

– Jos saamme ensimmäisen voiton tai näytämme, että viemme peliä, niin asetelma kääntyy. Se on paikka, johon voimme iskeä. Saamme luotua epävarman fiiliksen heidän koppiin siitä, ettei heillä saatakaan riittää, Tyrväinen pohtii.

Puolivälierät (paras seitsemästä)

1. Kärpät – 8. Ilves

Pe 22.3 Kärpät–Ilves
La 23.3 Ilves–Kärpät
Ma 25.3 Kärpät–Ilves
Ke 27.3 Ilves–Kärpät
Pe 29.3 Kärpät–Ilves (tarvittaessa)
La 30.3 Ilves–Kärpät (tarvittaessa)
Ma 1.4 Kärpät–Ilves (tarvittaessa)

2. Tappara – 7. Lukko

Pe 22.3 Tappara–Lukko
La 23.3 Lukko–Tappara
Ma 25.3 Tappara–Lukko
Ke 27.3 Lukko–Tappara
Pe 29.3 Tappara–Lukko (tarvittaessa)
La 30.3 Lukko–Tappara (tarvittaessa)
Ma 1.4 Tappara–Lukko (tarvittaessa)

3. Pelicans – 6. HIFK

To 21.3 Pelicans–HIFK
La 23.3 HIFK–Pelicans
Ma 25.3 Pelicans–HIFK
Ke 27.3 HIFK–Pelicans
Pe 29.3 Pelicans–HIFK (tarvittaessa)
La 30.3 HIFK–Pelicans (tarvittaessa)
Ma 1.4 Pelicans–HIFK (tarvittaessa)

4. TPS – 5. HPK

To 21.3 TPS–HPK
La 23.3 HPK–TPS
Ma 25.3 TPS–HPK
Ke 27.3 HPK–TPS
Pe 29.3 TPS–HPK (tarvittaessa)
La 30.3 HPK–TPS (tarvittaessa)
Ma 1.4 TPS–HPK (tarvittaessa)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt