Tero Lehterä kertoi SM-liigan suuresta ongelmasta – ”On syytä olla todella huolissaan”

Julkaistu:

SM-liiga
SaiPan kausi päättyi tiistai-iltana Tampereella. Joukkueen päävalmentaja Tero Lehterä kertoi ottelun jälkeen olevansa huolissaan SM-liigan vetovoimasta.
Ilves–SaiPa 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)
Otteluvoitot 2–1

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä saapui median eteen tyynenä, vaikka sisällä kävi melkoinen myllerrys.

– Tulos on pettymys. Meidän tavoite oli kuuden parhaan joukossa. Se oli täysin realistinen päämäärä, Lehterä summasi.

Vuosi sitten lappeenrantalaisjoukkue eteni ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta puolivälieriin ja puristi siellä TPS:n ahtaalle. Nyt paukut loppuivat jo Ilvestä vastaan.

– Tämä sarja ratkesi kahteen asiaan. Ilveksen viheliäiseen kolmikkoon Teemu RautiainenArttu RuotsalainenEemeli Suomi. Se oli liian kova meille.

– Toiseksi meiltä loppui nyt bensa, kun kaksi puolustajaa tippui kokoonpanosta kahden erän jälkeen. Ei riittänyt, vaikka Ville Koho auttoi peräpäätä päätöserässä, Lehterä ruoti.


Lehterä löysi kaksi selkeätä murhetta myös koko kautta ajatellen.

– Hyökkäyspeli jäi vajaaksi. Emme pystyneet toteuttamaan ylöspäin omaa pelitapaamme riittävän hyvin. Useimmat voitot tulivat taistelun kautta – ei hyökkäämällä. Lisäksi olimme liian pelokkaita. Emme uskaltaneet pelata kiekon kanssa.

Mistä nämä ongelmat johtuivat?

– En voi analysoida, koska myös johtamistyyli saattoi vaikuttaa niihin. Jonkun muun on tehtävä nämä päätelmät, Lehterä vastasi.

SaiPa olisi kaivannut apua takalinjoilleen, kun kokenut valkovenäläispuolustaja Vladimir Denisov loukkaantui. Sopivaa korvaajaa ei löytynyt yrityksestä huolimatta.

– Pelaajien rekrytointi on erittäin suuri haaste koko liigalle. Ei pelkästään SaiPalle. Nyt on syytä miettiä tarkkaan, millä tämän sarjan joukkueet pystyvät kilpailemaan pelaajista. Aina ei riitä edes raha.

Lehterä nosti esiin kaksi esimerkkiä.

– Sport hankki pelaajan, jolla oli takanaan 3–4 vuoden tauko (Ryan Lannon). Tiettävästi IFK etsi ykkössentteriä seitsemän kuukautta mutta ei löytänyt. Ellei IFK:n statuksella saa pelaajaa, niin on syytä olla todella huolissaan.

Ilves sai Lehterältä täyden tunnustuksen, mutta SaiPan luotsi ei antanut tamperelaisille kovin paljon toivoa puolivälieriin.

– Kaikki suomalaisjoukkueet on pulassa Kärppiä vastaan. En tiedä, voittaisiko Kärppiä edes Jokerit, hän latasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt